Merkel guanya les eleccions, segons els sondeigs

La participació cau tres desenes respecte el 2013 amb fortes discrepàncies entre estats, i l'ultradreta entra al parlament

 

Angela Merkel
Angela Merkel | Reuters

Les enquestes a peu d'urna donen uns resultats provisionals sense moltes sorpreses a Alemanta. L'actual canceller alemanya i candidata dels democristians, Angela Merkel, que duu dotze anys al poder, guanyaria les eleccions federals amb un 32,5% dels vots, una victòria amb marge, pel que fa als socialistes de Martin Schulz, que obtindrien el 20%. Com confirmaven la majoria dels sondejos, per primer cop en l'últim mig segle un partit ultranacionalista i d'extrema dreta, com és Alternativa per a Alemanya (AFD), de Frauke Petry, entraria al Bundestag (cambra baixa). La formació populista, que amb el seu discurs, antiimmigració i antiislam s'ha beneficiat de les crítiques a la gestió migratòria de la cancellera, es postularia com la tercera força més votada i el partit de l'oposició, amb un 13,5% de l'escrutini.


 

Darrere d'AFD, i en aquest ordre, apareixerien els liberals del Partit Demòcrata Lliure (FDP), amb 10,5%, els ecologistes d'Aliança 90 / Els Verds, amb un 9,5%, i en darrer lloc, els esquerrans postcomunistes de Die Linke, amb el 9%.
Comentaris
Pepo
El feixisme descarnat, posa 70 diputats al Bundestag. Fem-nos-ho mirar. Jugant a "a veure què passa" i al "vot protesta" lligar a PEGIDA, ens farem mal, molt de mal.
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu
GUANYA ANGELA MERKEL . PERD I MOLT ALEMANYA ALEMANIA Ja que PUJA LA ABSTENCIÓ Els que PASAN DE ANAR A VOTAR Ja unaltra PERILL MOLT PITJOR Guanya LA EXTREMADRETA " ¡ Guanyen ELS ANTI-REFUGIATS ! ".Aixo te que fer pensar a TOTS ELS PAISOS DE LA UNIO EUROPEA .Que algu mal fet fan he CUAN PUJA TAN LA EXTREMADRETA I PUJA LA ABSTENCIO .Els que ban de DEMOCRÀCIA DEMOCRATES No poden CONVENCER A LA SEVA GENT .ANGEL MERKEL VENCERAS PERO NO CONVENCERAS A LOS ALEMANES
La UE te un greu problema a casa seva
Els catalans, com a societat que volem la independència, sóm l'altra cara d'aquest mirall. Els alemanys (i altres estats de l'UE) tenen un seriós problema amb una població no participativa i amb una extrema dreta cada cop més present. És a dir l'UE te un greu problema a casa seva.

envia el comentari