El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Macron recomana la tercera dosi als majors de 40 anys
  • CA

L’executiu francès, encapçalat per Emmanuel Macron, ha recomanat aquest divendres una tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 als majors de 40 anys davant l’increment d’infeccions registrats al país les darreres setmanes. Fins ara la dosi de reforç estava reservada als majors de 65 anys i a les persones amb malalties greus. L’autoritat sanitària francesa estableix que s’hauria de punxar la tercera vacuna sis mesos després d’haver-se completat la primera pauta, i que s’hauria de fer amb un vaccí de tecnologia ARN missatger.

A l’Estat espanyol, Pedro Sánchez va anunciar aquest dijous que s’administrarà la tercera dosi als majors de 60 anys. Segons el president espanyol, l’Estat manté d’aquesta manera una estratègia de vacunació que l’ha situat al capdavant dels països amb un percentatge de ciutadans vacunats més alt, i amb una incidència acumulada i nombre de casos inferior a altres països d’Europa. “Estem millor que fa un any per abordar qualsevol repunt de la Covid”, va dir, però “hem de continuar amb la vacunació sense pausa, amb prudència i responsabilitat”.

El president espanyol ha fet l’anunci durant la roda de premsa conjunta que ha ofert a Turquia amb el primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, on també va ser preguntat per les dades del baròmetre de novembre del CIS. “Tot i que les resultats són positius per al bloc progressista, és una enquesta, i nosaltres estem a governar per tirar endavant el país i fer-ho amb una recuperació tan justa com sigui possible”, va defensar.

Els Estats Units també estan a punt de començar a administrar la tercera dosi. Segons avança la premsa nord-americana, l’agència reguladora del medicament dels EUA, (FDA, per les seves sigles en anglès) anunciarà aquesta setmana que autoritza l’administració de la tercera dosi de reforç per a tota la població adulta. El passat mes de setembre aquesta agència va donar el vist-i-plau per l’administració de la dosi de reforç de Pfizer a persones de 65 anys o més. També va permetre que se’n posés a les persones majors de 18 anys més vulnerables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa