Macron obre la porta a reconèixer la "singularitat" de Còrsega a la Constitució

El president de la República rebutja la cooficialitat del cors i diu que "només hi ha una llengua oficial, el francès"
Macron, en el seu primer missatge com a president electe
Macron, en el seu primer missatge com a president electe | Reuters/EP

El president de França, Emmanuel Macron, s'ha mostrat disposat aquest dimecres a reconèixer a la Constitució la "singularitat" de Còrsega, però ha rebutjat tota la resta de peticions del govern nacionalista de l'illa. En un discurs, Macron ha dit ser "favorable" a què Còrsega sigui mencionada a la Constitució, en l'article 72, com "una manera de reconèixer la identitat" de l'illa i les seves "especificitats" com "la geografia".

Tot i això, el líder francès ha rebutjat una de les principals reivindicacions del govern cors, fer cooficial, a l'illa, la llengua corsa. Tot i dir defensar "el bilingüisme" i prometre "continuar mantenint" el suport econòmic de 9 milions d'euros a la promoció d'aquest idioma, Macron ha dit que "només hi ha una llengua oficial, el francès".


 

Emmanuel Macron també ha tombat una altra de les propostes dels nacionalistes corsos, la d'exigir una residència a l'illa de 5 anys abans de permetre la compra d'habitatge.
Comentaris
Pitxolí
La «geografia» és una especificit. corsa; la llengua, no. I Macron ho diu tot seriós, com si hag. proclamat una nova i desconeguda veritat. La pretensiositat i l'orgull del «gall» francès -en general- és ben coneguda i li fa fer el ridícul sovint. La llengua corsa no pot ser oficial al seu lloc geogràfic perquè no li convé a la França que Macron duu al cap. ¿«Compraran» aquesta idea, els corsos?. Estic segur que no acceptaran que el cors no sigui llengua oficial a casa seva. I bé que faran.
LSO
Este sinvergüenza, para Catalunya receta represión, pero para los Corsos le ha faltado tiempo para ir a escuchar las peticiones y dialogar. Menudo fascista está hecho este.
So catalanu e ne so fieru
Soc cors i en soc orgullòs.
Pepitu
Aquest home sap el que es fa.On pot haver-hi un problema , s,hi acosta i mira d,arribar algun tipi d, acord, amb diàleg i propostes. Tan de bo en Rajoy fes alguna cosa semblant.
Karlus
Això de " Liberte, Egalite , Fraternite " era fa molt temps, ara aquesta Europa feixista recomana l'esclavisme
Doncs ja veus...
El Ma.. cron aquest, un altre fatxa igual que en Rajoy.

envia el comentari