Macron arriba a Còrsega després de l'èxit electoral dels sobiranistes

Milers de manifestants recorren els carrers d'Ajaccio amb el lema "Democràcia i respecte pel poble cors"
Manifestant cors
Manifestant cors | Europa Press

El president de la República Francesa, Emmanuele Macron, comença avui una visita de dos dies per l'illa de Còrsega. Han acompanyat al president francès el ministre de l'Interior, Gérard Collomb, la delegada d'Interior, Jacqueline Gouraul, i la secretària d'Estat d'Igualtat entre Homes i Dones, Marlène Schiappa.

 

Macron es reunirà amb el president regional, Gilles Simeoni, i el president de l'Assamblea, Jean-Guy Talamoni, càrrecs elegits en les elecciones del passat desembre, quan la llista que congrega autonomistes i independentistes va guanyar clarament. La trobada es durà a terme en un ambient de tensió política entre el govern francès i les autoritats corses, després que milers de manifestants recorressin els carrers de la capital amb el lema "Democràcia i respecte pel poble cors".


El malestar del poble cors és fruit de la fallida reunió que va tenir lloc el passat 23 de gener entre el primer ministre francès, Édouard Philippe, i el president Simeoni. L'administració corsa creu que les demandes autonomistes de l'illa estan sent desateses. Per la seva banda, Talamoni, va confessar que l'opció de la independència no està sobre la taula en una article publicat a Le Monde. De totes formes, el dirigent independentista va demanar al govern francès "altura de mires" per resoldre "aquest cicle conflictiu".

 

Durant molts anys, els governs francesos han tingut dificultats sobre les relacions amb Còrsega. I tot i que els actuals líders de l'illa han renunciat a pressionar per la independència, diuen que podrien canviar d'opinió si el govern nacional no accedeix a les seves demandes d'un estatut especial per residents corsos i que el cors sigui reconegut com a idioma oficial de la illa. Les dues mesures ara mateix podrien representar una violació de la constitució francesa.

Comentaris
LSO
Macron a Rajoy, dales caña a los catalanes, pero él le ha faltado tiempo para ir a negociar y evitar conflictos, la democracia para sus países pero represión para el resto.
catalunya
Marcon tens els de Corsega molt emprenyats es pitjor que el dictador Napoleó

envia el comentari