L'SPD perd 6.000 militants després de pactar la 'gran coalició' amb Merkel

Fonts del partit han assegurat que les dades encaixen amb els càlculs que ja havien realitzat
L'exlíder de l'SPD, Martin Schulz
L'exlíder de l'SPD, Martin Schulz | Europa Press

El Partit Social Demòcrata (SPD) d'Alemanya ha perdut a prop de 6.000 militants des que va acordar la reedició de la 'gran coalició'amb el bloc conservador que encapçala la cancellera, AngelaMerkel, de qui els socialistes van renegar en campanya electoral.

 

La formació tenia el 6 de febrer 463.763 membres, però a data del 31 de març la xifra ja havia caigut fins als 457.700, segons dades facilitades per l'SPD a l'agència de notícies DPA.

 

Fonts del partit han assegurat que les dades encaixen amb els càlculs que ja havien realitzat, en la mesura en què abans de la votació interna sobre la 'gran coalició' el nombre de militants s'havia disparat en 15.000 persones. A principis de març, el 66 per cent de la militància va dir 'sí' a l'acord de Govern.


"Es tracta, no obstant això, d'una tendència d'alça. Ja el 2017, registrem un saldo positiu de la militància, amb un augment proper als 10.000 socis", ha indicat un portaveu de l'SPD.

 

El partit va obtenir en els comicis de setembre de 2017 el seu pitjor resultat històric en aconseguir únicament el 20,5 per cent dels vots i les enquestes el situen fins i tot per sota a dia d'avui. Alguns estudis posen l'SPD per sota d'Alternativa per a Alemanya (AfD) com la tercera força.
Comentaris
Wally
Perd 6.000 militants i , sobre tot, perd la decènci política.. Són una vergonya. Venuts! S'ha d'acabar amb el socialisme de dretes. Eh Pedrito dels pebrots?
Pepet de Vallmanya
Com els SUCIAlerus ejPPañols : PPerden oli per tot arreu i segueixen llePPant el cul a la dreta. La mateixa dreta que ells van posar en el govern ( gairebé un altra "Tamayazo " ), per no fer un govern d'esquerres com va fer a Portugal i que ara, fa que en aquest país van molt i molt bé .
la sogra d'en Pepet de Vallamnya
Tenen vocació de desaparèixer , com els ejPPañols.

envia el comentari