L'ONU denuncia gairebé 600 morts a la regió siriana de Ghuta Oriental des de febrer

Un home fuig amb una nena en braços d'un atac aeri a Ghouta oriental el 7 de febrer de 2018
Un home fuig amb una nena en braços d'un atac aeri a Ghouta oriental el 7 de febrer de 2018 | Reuters

Nacions Unides ha denunciat que gairebé 600 persones han mort i més de 2.000 han resultat ferides en atacs aeris i terrestres a la regió siriana de Ghuta Oriental, als afores de Damasc i escenari d'un llarg setge de les forces governamentals sobre grups rebels amb la població atrapada entre mitjanes.

 

En un comunicat emès després de conèixer la impossibilitat de traslladar a la zona un comboi d'ajuda d'emergència l'arribada de la qual estava prevista per avui, l'ONU ha publicat aquestes estimacions i afegit que, segons el seu coneixement, la violència ha repuntat en les últimes hores malgrat la treva pactada entre Govern i rebels, en el que suposa "un inacceptable càstig col·lectiu per a la població civil".


"El comboi cap a l'est de Ghouta no pot continuar avui", ha fet saber un responsable de l'ONU a Síria a Reuters. El comboi tenia previst lliurar ajuda a 180.000 persones. Els seus responsables "romanen a l'espera de lliurar l'assistència que ho necessiten desesperadament tan aviat com les condicions ho permetin".

 

El comboi, d'uns 40 camions, havia d'anar a Duma on unes 400,000 persones necessitaven aliments, medicines i altres subministraments,. Solament un petit comboi amb subministraments per 7.200 persones ha estat autoritzat a arribar a Ghuta en el que va d'aquest any, a mitjan febrer.

 

Fonts properes a l'oposició han denunciat que les forces afins al Govern sirià han provocat la fugida en massa dels civils assetjats en prosseguir amb els seus avanços durant les últimes hores, segons Reuters.
Comentaris
Fat Boy
Tot aixo s'ha de resoldre amb el dialeg dins de la llei.

envia el comentari