L’ONU demana una investigació independent sobre la mort de 16 palestins a Gaza

Els enfrontaments entre manifestants i les forces israelianes han deixat 1.400 civils ferits
Almenys 16 palestins han mort a la Franja de Gaza
Almenys 16 palestins han mort a la Franja de Gaza | EUROPA PRESS

El secretari general de Nacions Unides, Antonio Guterres, ha fet una crida perquè es faci una investigació independent sobre la mort de 16 palestins durant els enfrontaments entre manifestants i les forces israelianes a la Franja de Gaza, on més de 1.400 civils han resultat ferits.

 

“El secretari general també ha demanat als actors involucrats que s’abstinguin de portar a terme qualsevol tipus d’acte que podria causar més morts, en particular mesures que poden posar en perill civils”, ha informat el portaveu de Guterres, Farhan Haq.Un alt càrrec de Nacions Unides ha declarat dissabte davant el Consell de Seguretat que la situació a Gaza “pot deteriorar-se encara més en els propers dies” i ha fet una crida perquè els civils, en especial els menors, no es converteixin en el blanc dels atacs militars a la zona.


Almenys 16 palestins han mort i més de 1.400 han resultat ferits aquest divendres després que les forces de seguretat israelianes comencessin a atacar els participants d’una de les manifestacions més multitudinàries en els últims anys, convocada al llarg de la frontera entre la Franja de Gaza i Israel.

 

Israel ha de complir amb els seus responsables sota el Dret Internacional i la llei humanitària. L’ús de la força letal només hauria d’existir com últim recurs i en el cas que hi hagués morts haurien de ser investigades de manera apropiada per les autoritats”, ha declarat el responsable d’Assumptes Polítics de Nacions Unides, Taye Brook Zerihoun.

Comentaris
JRRiudoms
A Hamas li interessa que hi hagin morts palestins (i quant més jovenets, millor). L'Estat d'Israel haurià d'anar en compte en no caure en la trampa d'aquests criminals d'Hamas, i utilizar mitjans "no mortifers" (no sé quins, però el més segur que algún n'hi haurà) per tatllar de soca-rel els "suicidis" que mediaticament són presentats com crims d'Israel. Atentament, i bon dissabte
Carles Viñals Casado
És inconcebible que l'ONU es preocupi de 16 morts palestins quan el nostre president Carles Puigdemón està a la presó, ja no ens podem fiar ni de l'ONU que està demostrant que és igual de feixista i franquista que Europa.
Borregos que no os engañen, vosotros haced sólo caso de vuestros pastores.
La única preocupación que tiene la ONU son los derechos políticos de un miserable y cobarde golpista( bueno, ahora serán de dos).
remigio III
Els assassinats que no cessen. Els israelians tenen bombes nuclears i això amb el suport de tremp poden matar, robar, envair, amenaçar i destruir el que vulguen. Els palestins sols tenen una solució: ofegar-los amb sang pròpia. De passada ofegar-nos a tots de vergonya.
Guaita
Hi ha una explicació que ja va sortir a notícies de mig món: l'exèrcit israelita va apostar franc-tiradors d'elit al llarg de la frontera. Els morts palestins, portaven armes ?
Vadim
I què té a veure amb armes nuclears? Que per cert, fins ara cap persona o estat no han pogut confirmar aquesta sospita, a no ser que tu saps quelcom que NINGÚ no ho sap.. Però parlant d'aquests morts, tu qui collons ets per clasificar-lo com assassinats si no hi ha hagut cap investigació, ni tan sols saps qui es va morir, i per què serà? T'és igual els seus noms, a ningú no importa les seves vides, només els feu servir com màrtirs per els vostres ideals / creences.
Palestina Libre
El ejercito israelí tiene el mismo nivel de cobardía que el español, sólo demuestran su poder con gente desarmada.

envia el comentari