L’OMS veu molt “improbable” que un accident de laboratori causés el coronavirus

L'Organització no detecta l'origen animal de la covid-19

L’Organització Mundial de la Salut veu “extremadament improbable” que un accident de laboratori causés la pandèmia, però encara no ha pogut identificar l’origen animal de la covid-19. El cap de l’equip de l’OMS que investiga l’origen del virus, Peter Ben Embarek, ha dit que el “més probable” és que el primer contagi es produís a través d’un animal “intermediari” o que “directament saltés als humans”. Tampoc descarta els productes animals congelats com a origen. Per ara l’equip d’investigadors situa l’inici del brot a “principis o finals de novembre“, però no ha pogut determinar quin va ser el focus. De fet, han detectat infeccions inicials a Wuhan no vinculades amb el mercat de Huanan, sospitós de ser l’epicentre de la pandèmia.

No sabem quin rol va tenir exactament el mercat de Huanan“, ha admès aquest dimarts Embarek en una roda de premsa després de la visita de l’equip investigador a Wuhan. Per tant, l’OMS encara no té “una imatge clara” ni de l’origen de la pandèmia ni de com es va propagar en els seus inicis. “Com es va introduir el virus al mercat encara és una incògnita”, ha remarcat Embarek.

Comentaris

  Vendetta 09/02/2021 7:51 pm
  Vamos ke si blanco y en botella
  LlunyDeCat 09/02/2021 6:18 pm
  La universitat de Harvard va analitzar les imatges del parking de l'hospital de Wuhan a l'agost del 2019 i l'afluència massiva de cotxes comparada amb la dels mesos precedents. I en va deduïr que el virus ja havia començat a infectar gent. I després a Itàlia varen trobar el virus a mostres d'anàlisis de gent amb càncer datades del setembre 2019. Tothom sap que el Règim Comunista Xinès va barrar l'OMS i només un any després l'equip hi ha pogut anar. Qualsevulla altra epidèmia al món els equips de l'OMS hi van en poquets dies. El més probable és que haja estat un accident del laboratori que treballa amb covids per destruïr el virus HIV. Imagineu els litigis internacionals si els Commies Xinesos reconeixen la cagada ?
  Kiko 09/02/2021 5:01 pm
  Sembla que mai sabrem la veritat
  Observador 09/02/2021 2:54 pm
  Molt improbable?. Confirmació absoluta de que va ser així. Un experiment que els va escapar de les mans.

Nou comentari