El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torna l’amenaça de l’Ebola amb les tres primeres morts des de 2016
  • CA

Almenys tres persones han mort per Ebola i cinc han donat positiu a Guinea, segons informa Africanews. Els afectats es podrien haver contagiat a l’assistir a un enterrament a la regió sud-est de Nzerekore. La República Democràtica del Congo també ha denunciat diversos casos aquest mes. El cap de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha publicat a Twitter que l’agència havia estat informada dels casos sospitosos de la malaltia mortal a Guinea.

El cap de l’agència de salut de Guinea, Sakoba Keïta, va dir diumenge que el país es trobava enmig d’una “situació epidèmica” de l’Ebola. “Hi va haver un total de set casos, incloent-hi tres morts. Dels set, quatre eren homes i tres eren dones. Tres estaven aïllats, un a Conakry i dos a Nzérékoré”, va dir. .

Entre el 2013 i el 2016 van morir més d’11.000 persones a l’epidèmia d’Ebola a l’Àfrica Occidental, que va començar a Guinea. La directora africana de l’Organització Mundial de la Salut, Matshidiso Moeti, va dir en un tuit que estava “molt preocupada” i que intensifica els esforços de preparació i resposta per a Guinea.

L’Ebola infecta els humans a través d’un contacte estret amb animals infectats, com ara ximpanzés i ratpenats de fruita. Després es propaga entre els humans per contacte directe amb sang, fluids i òrgans infectats. També es pot propagar indirectament a través del contacte amb entorns contaminats. Les vacunes contra l’Ebola han ajudat a frenar la malaltia al llarg dels anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa