L’OMS diu que la variant índia és de “preocupació global”

La variant ja s'ha estès a més de 30 països

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha classificat la variant del coronavirus trobada per primera vegada a l’Índia com una “variant de preocupació global”. Els experts asseguren que es propaga més fàcilment que altres variants i requereix un estudi més ampli. De moment, la variant ja s’ha estès a més de 30 països, segons l’OMS. El govern indi diu que hi ha evidències d’un vincle entre la variant i la segona onada mortal de l’Índia, però que la correlació encara no està “completament establerta”.

Segons les últimes dades que han donat les autoritats índies dilluns es van registrar 366.161 noves infeccions i 3.754 morts, unes xifres per sota dels rècords anunciats anteriorment. Tot i això els experts apunten que les xifres reals podrien ser molt superiors a les informades.

Alguns estats han imposat mesures per a fer front a la propagació del virus, però tot i això el govern del primer ministre Narendra Modi està sotmès a pressions creixents per anunciar un tancament a tot el país. De moment, les reunions massives a festivals hindús o mítings electorals continuen estant permesos a la Índia malgrat l’augment dels casos.

Les variants de Regne Unit, Sud-àfrica i Brasil han rebut la mateixa designació.

Nou comentari