L’OMS creu que un passaport sanitari pot generar “desigualtats”

L'organisme manté la confiança en AstraZeneca: "El risc de patir trombosi és més alt si tens covid-19 que amb la vacuna"

El director per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge, ha qüestionat les propostes per implantar un passaport sanitari per reprendre el turisme a l’estiu perquè pot “augmentar les desigualtats“. Preguntat per aquest tipus d’iniciatives que busquen reprendre la mobilitat, Kluge ha dit des de Grècia que estan analitzant encara les implicacions “polítiques, ètiques i legals” d’una proposta com aquesta. Pel que fa a l’aturada de la vacunació amb AstraZeneca a Dinamarca, Kluge ha reiterat la confiança en el vaccí. “El risc de patir trombosi és més alt si tens covid-19 que amb la vacuna d’AstraZeneca“, ha subratllat.

L’OMS continua investigant els casos estranys de trombosi lligats a la vacuna d’AstraZeneca i Janssen. “El que no volem veure és una mesura que augmenti les desigualats“, ha dit el director per a Europa de l’OMS sobre la possible posada en marxa d’un passaport sanitari. En canvi, Kluge sí ha donat suport a un certificat sanitari perquè “cal tenir documentació sobre la vacunació”. Sobre la situació a Europa, Kluge ha assenyalat que continua sent “greu”, malgrat apuntar que ja es veu un descens dels contagis en les persones grans per la vacunació. Amb tot, el director de l’OMS per a Europa ha insistit que cal “accelerar” la campanya perquè la situació al continent és “greu”.

Comentaris

    Gonzalo 15/04/2021 3:59 pm
    ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿Irregularidades ????????????????¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿Que pone en tu DNI, laZi????????????

Nou comentari