L’OMS adverteix que la vacunació a Europa és insuficient per evitar un rebrot

L'organisme insta els governs a tenir precaució durant l'estiu i no "repetir els errors" de l'any anterior

Actualment el 30% de la població europea ha rebut almenys una dosi de vacuna i el 17% té la pauta completa, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS). En sis mesos, s’han administrat més de 400 milions de vacunes de la covid-19 a Europa. Tot i això, el director europeu de l’OMS, Hans Kluge, ha titllat d’insuficients aquestes xifres. “El procés de vacunació no és suficient per protegir la regió d’un rebrot. La distància abans d’assolir com a mínim el 80% de cobertura de la població adulta encara és considerable”, ha dit. És per aquest motiu que Kluge ha instat els governs i la població europea a tenir precaució durant l’estiu i no “repetir els errors” de l’any anterior.

Kluge ha recordat que el 2020 els casos de Covid-19 també van disminuir en entrar al període estival. “Hem d’aprendre de les lliçons de l’any passat”, ha dit. “No hi ha temps per reduir la resposta a la salut pública”, ha afegit.

En aquesta línia, ha recomanat actuar ràpidament sobre el senyal d’augment de casos, ampliar les proves, intensificar el rastreig de contactes i vacunar ràpidament la població més vulnerable. Kluge també s’ha dirigit a la població i ha demanat que actuïn amb “sentit comú”. “Si decidiu viatjar, feu-ho amb responsabilitat, tingueu en compte el risc”, ha dit.

El director de l’OMS a Europa ha reconegut un “progrés” en els països europeus, però ha recordat que no estan “fora de perill” i ha avisat que s’haurà d’actuar amb precaució de cara als festivals d’estiu i als tornejos esportius.

Comentaris

    un marcià per l'espai sideral 11/06/2021 1:44 am
    Aquests són els dels protocols de respiradors i els de no fer autòpsies? Més clar, l'aigua. L'OMS és una organització criminal i de fet el Tedros és un genocida i terrorista professional.

Nou comentari