L’odi contra les dones, possible mòbil del noi que va matar cinc persones en un tiroteig al Regne Unit

Un fiscal diu queles opinions extremes sobre les dones podrien ser tractades com a terrorisme

La policia ha de començar a prendre la misogínia d’una forma més seriosa per evitar més tragèdies com la de Plymouth, al Regne Unit, ha dit un fiscal britànic, després que un home que havia expressat regularment el seu odi contra les dones matés cinc persones i en ferís dues més divendres passat, informa el diari The Guardian aquest dissabte. Nazir Afzal, que anteriorment era fiscal en cap de la corona del nord-oest d’Anglaterra, va dir que Jake Davison, l’autor dels assassinats, hauria d’haver estat a la llista de vigilància de la policia. Davison, de 22 anys, va matar la seva mare dijous a la zona de Keyham, a Plymouth, abans de disparar a quatre persones més, inclosa una nena de tres anys, i ferir-ne dues més.

L’Oficina Independent de Conducta Policial (IOPC) ha iniciat una investigació sobre la possessió de Davison d’una escopeta i una llicència d’armes de foc, que li van ser retornades al juliol després de ser retirades el desembre passat després d’una denúncia d’agressió contra ell el setembre del 2020. Afzal ha dit que Davison era “exactament el tipus de persona a la qual estaria vigilant”. Tot i així, semblava que li havien retornat la llicència sense analitzar les publicacions de les seves xarxes socials, segons Afzal que mostraven una imatge d’un home que pensava que les dones eren “éssers inferiors”.

Afzal ha plantejat la perspectiva que les opinions extremes sobre les dones podrien ser tractades com a terrorisme. “Heu de pensar com tractem aquests homes i sempre són homes. Què diuen a les xarxes, com s’estan radicalitzant, qui fa la radicalització?”, Afzal ha dit dissabte al programa BBC Breakfast. “Si ho tracteu com a terrorisme, teniu obertes altres opcions en matèria de recopilació de dades d’intel·ligència, en termes de poder fer-los responsables si estan conspirant entre ells”. “Per tant, hi ha altres possibles delictes disponibles si ho tracteu com a terrorisme, però és clar que actualment sabem que no és la intenció del govern”.

Comentaris

    Pedro 14/08/2021 9:56 pm
    Enhorabuena. Lo único que hacéis es traducir un artículo de una SOLA fuente y si es de izquierdas, mejor.

Nou comentari