Els líders europeus estan "tristos" i "alleugerits" amb "l'únic acord possible" pel Brexit

May diu en canvi que és "optimista" pel futur britànic tot i els esculls per aprovar-lo a Westminster
El president de la CE, Jean-Claude Juncker
El president de la CE, Jean-Claude Juncker | ACN

"Un moment trist, una tragèdia". Amb aquestes paraules ha definit el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, el resultat de la cimera d'aquest diumenge a Brussel·les, on s'ha avalat l'acord pel Brexit. Els líders europeus han admès estar "tristos", i alguns, com la cancellera alemanya Angela Merkel, han definit l'ambient com "ambivalent". "Hi ha tristesa, però també alleugeriment", ha dit la cancellera alemanya. Per la seva banda, Theresa May ha negat estar trista, tot i que ha reconegut que "altres líders europeus" i alguns ciutadans britànics ho estan. "Estic plena d'optimisme", ha dit la 'premier' britànica, que ha recordat que el Regne Unit marxa de la UE "però no d'Europa". "Seguirem sent amics i veïns", ha dit.


 

La primera ministra britànica ha reiterat en roda de premsa que ara el parlament de Westminster haurà de ratificar l'acord, i ha evitat valorar si dimitirà els diputats no l'avalen. "Això no va sobre mi", ha dit May. "Si algú es pensa que hi ha una altra negociació possible per fer, no és el cas", ha afegit, en la línia del que havia dit abans Juncker, que parlava del pacte actual com "l'únic possible". "És el resultat d'unes negociacions difícils, és el millor acord possible, l'únic acord possible", ha reiterat May. 

  

La primera ministra britànica també ha rebutjat un segon referèndum sobre el Brexit. "No hi ha d'haver un segon referèndum, ja vam votar per marxar de la UE", ha insistit. "Ara hem de complir amb el resultat", ha dit, afegint que treballarà per aconseguir l'aval dels diputats al pacte. Pel que fa a Gibraltar, May ha reiterat el que va assegurar dissabte al vespre, que Londres sempre negociarà "pel conjunt" del Regne Unit, inclòs el penyal. 
Comentaris
Segur que Gran Bretanya li anirà de primera ,i EU de mica en mica anirà a la ruina
Picafort
"Un moment trist, una tragèdia" això diuen aquesta colla d'inútils, començant per aquest Juncker i companyía que només controlen uns interessos de casta i es passen pel forro qualsevol problema real dels europeus.
acord brexit= master en saber negociar una sortida! chapeau!
Entenc que la Sra May sigui optimista!!! alliberarse de la momia que es la UE! quina enveja!!! A la carta que ha enviat a la Nació exposa: 1- no lliure circulació de treballadors, només podrán entrar als que tenen un contracte, similar a la green card. 2- adeu als controls de la UE a la pesca i a la agricultura 3- adeu a les lleis comunitaries. 4- no canvis a la frontera amb Irlanda 5- Gibraltar continuará sota soberania britanica 6- Els diners aportats a la UE seran per sanitat publica....
Si la EU no cambia ,aquestos seran els primers ,però derrera i no falta gaire en vindran d,altres ,serà el principi del final de la comunitat europea
mnale
QUina enveja, i nossaltres hem de aguantar aquesta colla de inutils i zanganos de la U.E
miquel
Els que estan alleugerits són els britànics, per treure's tota aquesta colla d'ineptes, corruptes, borratxos i vividors que representen Europa.

envia el comentari