L'extrema dreta alemanya, segona força en intenció de vot

Alternativa per Alemanya (AfD) superaria al Partit Socialdemòcrata (SPD) i es convertiria en el segon partit al Bundestag
Un cartell electoral d'Alternativa per Alemanya
Un cartell electoral d'Alternativa per Alemanya | Reuters

El partit d'ultradreta Alternativa per a Alemanya (AfD) ha avançat el Partit Socialdemòcrata alemany (SPD) en intenció de vot per primera vegada en una enquesta a nivell nacional i es convertiria així en el segon partit d'Alemanya, només per darrere de la Unió Cristiano Demòcrata (CDU) de la cancellera Angela Merkel.

 

Concretament, la CDU s'imposaria en unes eleccions amb un 32 per cent de vots, 2,5 punts més que la setmana passada); seguit d'AfD, que obtindria un 16 per cent (un punt més), i de l'SPD, que cau un punt i se situa en el 15,5 per cent d'intenció de vot, segons l'estudi d'Insa per al diari 'Bild'.


 

Així, l'acord aconseguit entre la CDU i l'SPD per reeditar la gran coalició aniria clarament en perjudici del partit socialdemòcrata malgrat les importants concessions obtingudes en la negociació.
Comentaris
Fènix Negre
Deutschland Erwache! No al pla Coudenhove-Kalergi!
Vicenç Ramoneda
S'emmirallen amb espanya?
Guim
Coi, igual que ha Espanya.
Paubcn
En canvi en el Regne d'Espanya, segons les enquestes, ho son la primera i la segona força, i ves a saber com es la tercera.
Fart de fachas
Aixó a Espanya no passará perque tota la extrema dreta es al PP.

envia el comentari