L'exespia rus va ser enverinat amb un agent nerviós segons la policia britànica

Sergei Skripal, la seva filla i un agent que va acudir per ajudar-lo continuen ingressats a l'hospital
Sergei Skripal
Sergei Skripal | Reuters

Sergei Skripal va ser enverinat amb un agent nerviós, segons ha informat aquest dimecres el cap de l'unitat antiterrorista de la policia britànica, Mark Rowley. Juntament amb la seva filla i un agent que va acudir a ajudar-lo, l'exespia rus es troba ingressat a l'hospital a localitat britànica de Salisbury des del passat diumenge, quan van ser trobats inconscients en un banc proper. "Ell feia moviments extrays i mirava el cel", va explicar una testimoni a BBC.

 

"Aquest cas està sent tractat com un greu incident que implica un intent d'assassinat mitjançant l'administració d'un agent nerviós", ha dit Rowley en una roda de premsa. També ha assegurat que Skripal i la seva filla eren objectius deliberats d'enverinament.


 

 

Qui és Sergei Skripal?

 

Excoronel de la Inteligència Militar de Rússia (GRU), Sergei Skripal va ser condemnat a 13 anys de pressó el 2006 per espiar pel Regne Unit. Skripal hauria desvetllat informació sensible al MI6 sobre les cèl·lules russes a Europa, a canvi de pagaments de diners que l'excoronel hauria ingressat a través d'un compte bancari espanyol, segons Reuters. 


Després va ser alliberat en un intercanvi d'espies que Rússia va acordar amb Estats Units l'any 2010 a l'aeroport internacional de Viena. Skripal es va traslladar aleshores al Regne Unit, on havia rebut assil i vivia discretament fins el passat diumenge.


 

El cas recorda al de l'exagent rus Alexander Litvinenko. La seva mort va ser ordenada pel President de Rússia, Vladimir Putin, segons una investigació britància. Litvinenko va morir a Londres el 2006 després de ser enverinat amb poloni 210, una substància radioactiva. Un altre exespia Alexander Perepilichny, que va ajudar en una investigació suïssa sobre blanqueig de diners, va ser trobat mort el 2012 al Regne Unit. 

 
Comentaris

envia el comentari