L’Exèrcit pren el poder a Birmània

La UE i el govern espanyol condemnen el cop

L’Exèrcit de Birmània ha assumit el poder del país i ha declarat l’estat d’emergència durant un any després de la detenció dels principals líders i membres del partit governant Lliga Nacional per la Democràcia (NLD), entre ells la líder Aung San Suu Kyi. Així ho ha informat la televisió militar Myawaddy després que durant una setmana hi hagi hagut rumors d’un cop d’Estat per part dels militars després de les eleccions del novembre. L’oposició i l’Exèrcit havien denunciat irregularitats en els comicis, tot i que sense presentar cap prova.

La Unió Europea ha condemnat el cop: “Els resultats electorals i la constitució s’han de respectar”, ha avisat aquest dilluns al matí el cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell. El president del Consell Europeu ha enviat un missatge similar i també ha reclamat l’alliberament d’Aung San Suu Kyi i d’altres figures de la Lliga Nacional. “El govern civil legítim s’ha de restaurar“, ha defensat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el govern espanyol, que ha condemnat “enèrgicament” el cop. “Espanya condemna el cop d’Estat de Birmània“, ha escrit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al seu compte de Twitter. “Demanem l’immediat alliberament de totes les persones detingudes i la restauració del procés democràtic”, ha reclamat, defensant que “la Constitució i els resultats electorals s’han de respectar”.

Comentaris

  fat boy 01/02/2021 7:37 pm
  Quins cutres. Pero que no tenen jutges?.
  remigio III 01/02/2021 11:37 am
  Està clar que la Mare de Deu quan més lluny fa més miracles. Aquí no el condemnaren sinó que l'aplaudiren.... "apor ellos oeoeoe". els militars son un perill, com aquí s'ha demostrat. Son un perill per a la democràcia si no estan sota el poder social,i aquest sota una justíciar honrada i no prevaricadora.
  RAMON A 01/02/2021 11:33 am
  Comenceu per condemnar el vostre

Nou comentari