El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les variants de la Covid-19 porten a renegociar contractes amb les farmacèutiques
  • CA

Brussel·les renegociarà amb les farmacèutiques per assegurar-se vaccins efectius contra les noves variants de la covid-19. La Comissió Europea està en contacte amb les companyies per si cal “actualitzar” els contractes actuals arran de les noves soques. L’executiu europeu ha avisat aquest dimecres que reclamarà un calendari d’entregues “fiable” i “creïble” en aquesta nova negociació. D’altra banda, la CE ha anunciat que accelerarà la revisió de les vacunes modificades per les noves variants permetent a les farmacèutiques obtenir l’aval de l’Agència Europea del Medicament amb “menys dades” clíniques. Això només aplicaria als vaccins que ja tinguin el vistiplau del regulador, però que només hagin de canviar algunes parts de la composició.

“Les noves variants s’estan propagant ràpidament i hem d’adaptar encara més ràpid la nostra resposta”, ha defensat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen.

Per això, la CE promet destinar uns 75 milions d’euros a desenvolupar tests que detectin les noves variants i a incrementar les proves de laboratori que permeten controlar l’expansió de les soques. A més, l’executiu europeu vol invertir 150 milions d’euros en recerca i intercanvi de dades sobre variants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa