El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les restriccions i mesures contra la Covid-19 s’endureixen per tot el món
  • CA

Europa ha registrat més de 25 milions de casos de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia, tragèdia global que en breu complirà el seu primer aniversari. En tot aquest temps, països de tot el món s’han vist obligats a establir mesures restrictives per tal d’aturar la propagació de l’epidèmia, posant en risc les economies per allà on passa. El Govern català ha de revisar dilluns si flexibilitza o endureix restriccions. Ho haurà de fer en un context local de fortes pressions i tensions, però en un marc global d’enduriment de les mesures. Sense anar més enllà, països com Israel i Àustria es preparen per començar el seu tercer confinament en els propers dies. Són només dos exemples d’una llarga llista de casos, que ha recopliat el diari Le Monde. Amb l’aparició de les noves soques el panorama es complica, mentre les campanyes de vacunació arrenquen simultàniament en països de tot el món. A Catalunya ho farà demà diumenge a L’Hospitalet de Llobregat. Més enllà de l’esperança de les vacunes, però, el món continua volent barrar el pas al virus amb mesures severes:

Israel ha anunciat un tercer confinament general, que durarà almenys dues setmanes i entrarà en vigor el 27 de desembre, per frenar un augment dels contagis, dies després de l’inici d’una campanya de vacunació a nivell nacional.

Irlanda, per la seva banda, s’ha reconfinat des del 24 de desembre i fins al 12 de gener, amb certes relaxacions i excepcions relacionades amb la temporada de vacances.

A Lituània, la policia ha establert talls circulatoris per evitar moviments durant les vacances. La mobilitat està limitada des del 16 de desembre i fins al 3 de gener a tot el país.

Dos dies abans de l’inici d’un tercer bloqueig, el parc de més de 400 estacions d’esquí a Àustria va poder tornar a obrir dijous. Els hotels, bars i restaurants continuen tancats, cosa que limita a la població local l’accés a les pistes a l’aire lliure.

Uns 50 països han decidit suspendre els seus enllaços aeris amb el Regne Unit després de l’aparició de la nova soca del coronavirus a través del Canal de la Mànega. Aquesta nova soca és “un 50% a un 74%” més contagiosa, va confirmar dijous un nou estudi.

A Alemanya, les autoritats sanitàries van anunciar que la nova soca es va trobar per primera vegada en una dona que va arribar en avió des de Londres el 20 de desembre. Dos dies després, el ministeri de salut alemany va anunciar que estenia el tancament de les seves fronteres a totes les connexions de “tren, autobús, vaixell i avió” amb el Regne Unit. Programada inicialment fins al 31 de desembre, aquesta mesura es va allargar fins al 6 de gener.

Tots els viatgers en vols des del Regne Unit hauran de presentar a partir de dilluns una prova negativa de la Covid-19 per ser admès als Estats Units, van anunciar dijous les autoritats sanitàries americanes. Aquesta prova s’ha d’haver realitzat en les 72 hores anteriors a la sortida.

La Xina va anunciar dijous la suspensió dels seus enllaços amb el Regne Unit. Brasil va prendre una decisió similar, efectiva a partir del divendres 25 de desembre.

Hong Kong ha ampliat la quarantena que els visitants que arriben de l’estranger han de fer en hotels específics de set dies a tres setmanes. El govern de Hong Kong va explicar que els experts havien suggerit que el període d’incubació de fet podria superar els catorze dies.

Es proporcionaran enllaços ferroviaris i marítims entre el Regne Unit i França durant les vacances de Nadal, en particular per alliberar els milers de camioners i els seus vehicles encallats als afores de Dover, Anglaterra, però, a condició que els passatgers i els conductors de camions siguin negatius. Els viatges entre els dos països romandran restringits “fins almenys el 6 de gener”, va anunciar el govern francès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa