El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les farmacèutiques es revolten contra la proposta d’aixecar les patents de les vacunes
  • CA

La Federació Europea d’Indústries i Associacions Farmacèutiques (EFPIA) ha avisat aquest dijous que l’aixecament temporal de la propietat intel·lectual de les vacunes contra la Covid-19 farà “més difícil la lluita” contra el virus. En un comunicat, EFPIA titlla “d’inefectiva” i “amb poca visió de futur” la proposta després que els Estats Units hagin canviat de posició i hagin donat suport a la suspensió temporal de les patents i que Brussel·les s’hagi obert a “debatre-la”. Per a les farmacèutiques, la decisió de l’administració de Joe Biden “posa en perill tot el progrés fet” contra el virus.”

L’augment de la capacitat d’entrega de dosis als ciutadans a tot el món necessita l’habilitat i el coneixement tècnic dels desenvolupadors de vacunes”, apunten les farmacèutiques, que remarquen que “no es pot aconseguir aquesta capacitat d’expansió amb l’aixecament de les patents” perquè la producció de vacunes és un “procés complex”. “Si s’aprova a l’Organització Mundial del Comerç, la suspensió acabarà amb els incentius de les companyies per continuar amb la recerca sobre noves variants, nous diagnòstics, tractaments i vacunes contra el coronavirus”, argumenten.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a maig 06, 2021 | 14:07
    fat boy maig 06, 2021 | 14:07
    I tenen tota la rao del mon, les patents no es toquen. Pero els contractes de subministrament tampoc i si es van comprometre a entregar tantes unitats que les entreguin i si no poden que els cargolin a multes fins a ensorrar-los si cal. Nomes faltaria que es tornes normal el donde dije digo digo Diego a nivell mundial, tot es tornaria una casa de putes com ja passa a Al Andalus.
  2. Icona del comentari de: Teix a maig 07, 2021 | 07:19
    Teix maig 07, 2021 | 07:19
    No sóc partidari d’aixecar les patents, pels costos que els suposa les farmacèutiques en personal molt qualificat i mitjans per garantir productes de qualitat i màxima garantia. Crec, no obstant això, que s’ha de filar molt prim en els contractes i que i que els han de complir en tots els seus ets i uts. Tinc entès, també que les farmacèutiques han disposat de facilitats i d’ajuts i públics; atesos els guanys, els hauries de retornar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa