El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’eclosió del “turisme de vacunes” als Estats Units aixeca un debat ètic
  • CA

Els nord-americans s’han llançat a una nova modalitat de turisme, batejat per la premsa del país com a “turisme de vacuna”. L’objectiu és aconseguir ser vacunats contra la Covid-19 el més aviat millor. La malaltia està causant estralls als EUA, país que aquesta setmana ha traspassat la barrera dels 25 milions de persones encomanades. Si prèviament els nord-americans es llançaven en viatges de negocis o per passar uns dies de vacances a Las Vegas o Disney World, la pandèmia ha fet ara capgirar els plans. Molts surten a la caça de la vacuna, informa Bloomberg.

Aquesta situació s’ha generat davant els problemes que moltes persones han trobat per obtenir una cita prèvia per vacunar-se als seus estats de residència —a causa de problemes informàtics, l’escassetat de dosis, les regles d’elegibilitat confuses. “Persones amb temps i diners marxen de la ciutat a la recerca d’una inoculació que els pot salvar la vida”, diu Bloomberg. El destí d’aquesta nova modalitat acostuma a ser Miami, Hawaii, ciutats d’esquí de Colorado, Nova York, Nova Jersey o Connecticut. Es tracta d’indrets que han rebut més dosis que altres parts del país.

No hi ha dades nacionals, però els estats que fan un seguiment suggereixen que desenes de milers d’americans viatgen per la vacuna. Més de 37.000 persones de fora de l’estat de Florida havien rebut dimarts de la setmana passada vaccins de Covid-19. La xifra exclou les persones que tenen segones residències o negocis a Florida, on s’han vacunat prop d’un milió. Segons el rastrejador de vacunes de Bloomberg, s’han administrat més de 17 milions de dosis a tot els EUA.

Els experts en polítiques sanitàries citats pel mitjà diuen que, en general, com més gent estigui vacunada, millor. Tot i això, el turisme de vacunes, apunta, genera inquietuds sobre què passa amb les persones que no tenen poder adquisitiu —o no tenen prou salut— per viatjar per vacunar-se. També hi ha preguntes ètiques sobre si és correcte apropiar-se d’una dosi destinada a una ciutat o estat concret. La indústria turística, explica el mitjà, no s’ha llançat a fer grans campanyes de màrqueting per evitar aparèixer al límit de les normes.

Canadencs, veneçolans i brasilers rics busquen vaccí a Florida

En canvi, això no ha impedit que sí que hi hagi agències de viatges de fora dels EUA que sí que apostin per promoure directament el turisme de vacunes. Així ha passat, segons informa la NBC, amb agències de l’Índia que estan oferint paquets per anar-se a vacunar als EUA i segons expliquen al mitjà els seus responsables només estan oferint aquesta possibilitat a persones de l’Índia que disposin d’un visat nord-americà vàlid per a deu anys.

Segons la NBC, a Florida s’ha reportat l’arribada de canadencs, veneçolans i brasilers amb elevat poder adquisitiu amb la intenció de vacunar-se i això ha obligat a les autoritats sanitàries a reclamar als proveïdors de vacuna que s’assegurin que l’administren a persones que resideixen a l’estat.

Més notícies
L'eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, durant una roda de premsa sobre el coronavirus, a Brussel·les el 24 de febrer del 2020 / ACN
La UE esbronca AstraZeneca pel retard en l’entrega de vacunes
Notícia: La UE esbronca AstraZeneca pel retard en l’entrega de vacunes
Comparteix
La CE exigirà a les farmacèutiques que notifiquin amb antelació l'exportació de vacunes produïdes en territori europeu
Salvador Macip | ACN
Salvador Macip alerta que la soca del Brasil “podria no ser reconeguda” per les vacunes
Notícia: Salvador Macip alerta que la soca del Brasil “podria no ser reconeguda” per les vacunes
Comparteix
L'investigador diu que es van generar "massa expectatives" sobre la velocitat de vacunació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa