El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Agència Europea de Medicaments comença a revisar la vacuna xinesa Sinovac
  • CA

L’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès) ha començat a estudiar els resultats preliminars i els estudis clínics inicials en adults de la vacuna xinesa Sinovac. Com ja ha fet amb altres vacunes contra la covid-19, l’EMA ha iniciat la revisió científica perquè els estudis “suggereixen que la vacuna provoca la producció d’anticossos i de cèl·lules immunes” contra la covid-19. La vacuna desenvolupada per Sinovac està aprovada a la Xina i és el vuitè vaccí contra la covid-19 que examina el regulador de la Unió Europea. Un cop l’EMA tingui suficients evidències de tots els assajos, Sinovac podrà demanar formalment l’autorització per comercialitzar la vacuna. Llavors, l’EMA acabarà la revisió de tots els resultats i decidirà si permet el seu ús.

Actualment, l’EMA està revisant també les vacunes CureVac, Novavax i Sputnik, però no hi ha una data prevista per a la seva autorització.

Les vacunes xineses

Sinovac i Sinopharm han desenvolupat els dos vaccins que s’estan administrant a la Xina. Es tracta de vacunes inactivades, és a dir, que utilitzen partícules virals mortes per generar immunitat. Sinopharm va ser la primera vacuna aprovada a la Xina després que la companyia anunciés una eficàcia del 79,34% al desembre. A principis d’any, Sinovac va anunciar que els estudis clínics de la vacuna al Brasil havien demostrat una efectivitat superior al 78%, però poc després la va rebaixar al 50,4%. El cap del Centre Xinès per al Control i la Prevenció de Malalties, Gao Fu, va admetre a mitjans d’abril que aquestes vacunes “no tenen un alt nivell de protecció” i que Pequín està estudiant barrejar el seu ús amb altres vaccins per ampliar la immunització de la població.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa