Lagarde alerta de la crisi de la classe mitjana

La directora de l'FMI subratlla la importància de plantejar-se quines polítiques s'estan aplicant davant el creixement desigualtat
Christine Lagarde és directora gerent de l'FMI | Reuters

 

 

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, ha expressat aquest dimecres a la localitat suïssa de Davos la necessitat d'actuar per combatre la "crisi de la classe mitjana" que afecta les economies avançades, recordant a més que ella mateixa en aquest mateix escenari ja havia advertit del problema el 2013 sense rebre llavors massa atenció per part d'economistes i autoritats.

"Davant de l'absència de confiança, de treball, d'esperança i el desencant sobre el futur, si ho combinem amb un creixement més baix, la major desigualtat i molta més transparència, tenim llavors els ingredients perfectes per a una crisi de les classes mitjanes en les economies avançades", ha reconegut Lagarde durant la seva participació en un debat celebrat a Davos.


 

 

En aquesta situació, davant dels signes evidents de crisi, quan els votants dels països "han dit no", la directora de l'FMI ha subratllat la importància de plantejar-se quines polítiques s'estan aplicant i què més pot fer-se, a més de quina xarxa de protecció pot posar-se en pràctica a la societat.

"No hi ha una bala de plata", ha apuntat Lagarde, defensant que "si es vol repartir a tots majors porcions de pastís, llavors es necessita un pastís més gran", recordant que fa tres anys ja va advertir que perquè aquest pastís sigui sostenible cal reduir el llast per al creixement que representa l'excessiva desigualtat.

Comentaris
Jordi Comasobirana
Vaja, ara aquesta s'interessa per la classe mitjana després de tot el q ha fet? Serà cínica!!!
Barruda
La classe mitjana que destrueixen individus com ella! Fora!
xup
quin cinisme, conm si aquesta no ho sapigues, ara ens vol fer creura qu,es preocupa de les dessigualtats
Joan Girona
Si no m'erro, aquestes declaracions les hauria d'estar fent des de la presó...La Sra. "Bombera-Lagarde-Piròmana" , si que afavoreix els seus "amiguets" de classe "mitjana"
Pitu Serrá
Quins collons !!! Si ella es la responsable de la majoria dels mals que ara lamenta. Per fer-s'ho mirar !!

envia el comentari