El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La variant britànica equival a “una segona pandèmia”, avisa el conseller científic de l’Elisi
  • CA

L’assessor científic del govern francès, Jean-François Delfraissy, ha advertit que l’impacte de la variant britànica que preocupa tots els països d’Europa equivaldria a “una segonda pandèmia”, segons recull Radio France Internationale. Delfraissy ja ha aconsellat que França comenci el més aviat possible un tercer confinament per aturar l’augment de contagis i frenar el col·lapse dels hospitals, que ja estan sotmesos a estrès. Segons la premsa francesa, Emmanuel Macron intenta resoldre el dilema sobre el confinament i es debat aquesta mesura estricta o bé mantenir el to de queda a les sis de la tarda. França està avaluant la necessitat d’iniciar un confinament preventiu quan encara no es troba en una situació d’explosió de contagis. Es tractaria, a diferència de les onades anteriors, confinar-se per anticipació.

Una enquesta de l’institut Elabe indica que el 52% és contrari a un nou confinament i mostra que les restriccions a la llibertat són les que mes costen de suportar. Segons RFI, Macron té en compte com a paràmetre per decidir sobre el cofninament la possibilitat de generar un moviment de protesta, com ha passat a Holanda. Una enquesta del diari Libération mostra que el 57% no confien en ell per sortir de la crisi sanitària.

A Catalunya les autoritats sanitàries tot just acaben d’expressar preocupació per la variant britànica. Tant el director del Cat Salut, Adrià Comella, com el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, van advertir ahir que la variant britànica serà majoritària a mitjans de març. El Govern manté sobre la taula el confinament domiciliari, encara que l’estima com a últim recurs. La incapacitat d’oferir ajuts econòmics als sectors afectats és el criteri que impedeix anar més enllà.

Per la seva banda, el físic de la URV Àlex Arenas ha demanat tant a Salut com Educació que moguin fitxa perquè preveu que la soca britànica es converteixi en un nou factor que dispari les xifres de la pandèmia amb els hospitals ja saturats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa