La UE insta Biden a “rejovenir la relació transatlàntica”

Von der Leyen creu que la UE té "un amic a la Casa Blanca" amb Biden

El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha instat aquest dimarts Joe Biden a “construir un nou pacte fundador” per “rejovenir la relació transatlàntica”. A unes hores de l’inici del mandat de Biden, Michel ha assegurat que es tracta de “més que una transició”. “Avui és una oportunitat per rejovenir la nostra relació transatlàntica, que ha sofert molt en els últims quatre anys”, ha apuntat el president del Consell Europeu en un debat a l’Eurocambra. Per la seva banda, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha afegit que el mandat de Biden arriba després de “quatre llargs anys” amb Donald Trump a la Casa Blanca.

“La UE té un amic a la Casa Blanca”, ha dit Von der Leyen. En la seva intervenció, Michel ha remarcat que la relació amb els EUA és “d’una importància estratègica” i ha instat Biden a cooperar en qüestions com l’impuls al multilateralisme, la lluita contra la covid-19, el canvi climàtic, la recuperació econòmica i la seguretat.

Al seu torn, Von der Leyen ha dit sentir-se “alleugerida” per l’arribada de Biden a la Casa Blanca, però ha avisat que “els seguidors de Trump segueixen allà”. A més, la presidenta de la Comissió Europea ha reclamat a Biden cooperació per regular les plataformes digitals a través d’un “reglament mundial per a l’economia digital“.

Nou comentari