El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La UE dona suport a la petició de Biden d’investigar sobre l’origen del coronavirus
  • CA

La Unió Europea dona suport a la petició del president dels Estats Units Joe Biden per fer una nova investigació sobre l’origen de la pandèmia de la covid-19. “El món té el dret a saber exactament què va passar“, ha defensat aquest dijous el president del Consell Europeu, Charles Michel, en una roda de premsa prèvia a la cimera del G7. Per la seva banda, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha reclamat a la Xina que doni permís als investigadors per accedir a tota la informació i localitzacions rellevants per descobrir com va aparèixer el virus de la covid-19. “Els investigadors hauran de tenir un accés complet”, ha exigit.

Segons ha avançat aquest dijous el diari The Guardian, en la reunió d’aquest cap de setmana a Cornwall, al Regne Unit, els líders G7 exigiran a l’Organització Mundial de la Salut una “nova i transparent investigació” sobre l’origen de la pandèmia. Instigador de la petició, Biden aconsegueix així el suport del selecte grup de democràcies riques on, a part dels EUA, hi ha el Canadà, Alemanya, França, Itàlia, Regne Unit i el Japó.

Si bé als Estats Units hi ha una agència d’intel·ligència que s’inclina per pensar que el virus es va escapar d’un laboratori de Wuhan, la investigació sobre el terreny que van fer els experts de l’OMS a principis d’any ho veu “molt improbable“. La comunitat científica considera més probable que el virus passés als humans des d’un animal de forma natural.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a juny 10, 2021 | 16:26
    ciutadà juny 10, 2021 | 16:26
    Amb aixó passarà el mateix que amb l'assassinat de John F. Kennedy; mai se sabrà la veritat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa