La UE denuncia “l’assalt a la democràcia” als Estats Units

Demana respectar els resultats electorals

La Unió Europea ha denunciat “l’assalt a la democràcia” als Estats Units d’aquest dimecres, en el qual manifestants partidaris de Donald Trump han entrat al Capitoli per aturar la sessió que certificava la victòria electoral de Joe Biden, i ha reclamat que es respecti el resultat dels comicis de novembre. “La democràcia nord-americana sembla que està assetjada; això és un assalt sense precedents a la democràcia, les institucions i l’Estat de Dret als Estats Units”, ha assegurat l’Alt Representant de la UE en Política Exterior, Josep Borrell, en un missatge a les xarxes socials.

El president del Consell, Charles Michel, ha mostrat la seva conmoció amb les notícies que han arribat dels Estats Units, i ha confiat que el país pugui garantir una transició de poder “pacífica”. “El Congrés dels Estats Units és un temple de la democràcia”, ha afirmat Michel, davant de l’assalt protagonitzat pels seguidors de Trump.

Per altra banda, el president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha expressat la seva “Profunda preocupació” pels incidents del Capitoli. “El vot democràtic s’ha de respectar; estem segurs que els Estats Units garantirà que les normes democràtiques són protegides”, ha apuntat el socialista italià.

Comentaris

  Jaum 07/01/2021 8:54 am
  trump un boix. El sistema una maquina de descriminar el que diu que son descriminadors.
  TOM 07/01/2021 11:48 am
  Aqui la UE ni va pestanyejar quan varem fer un referendum a Catalunya, per que no va demanar respectar el resultat d'un referendum democratic ?
  ciutada del mon 07/01/2021 1:02 pm
  jajaja tom estas de conya el butifarrendum ho compares amb lo quep assa en USA tan importants us creieu els 2 millions de carolingis indepres, que tot lo que passa al mon mundial i a l'univers , ho compareu amb el butifarrendum en fi esteu mes malalts del que em pensava indepres la senyal de radio recollida, pels telescopis d'australia a alfa centauri la estrel.la mes propera al sola 4 anys llum i que en te 2 planetes habitables, tambe en te que veure amb el butifarrendum tom m'ho pots explicar jajajajajajajajaja.

Nou comentari