La jutge nega la llibertat condicional a Julian Assange

Estats Units recorre la sentència que rebutja l'extradició del fundador de WikiLeaks

La justícia britànica ha rebutjat aquest dimecres posar en llibertat sota fiança el fundador de WikiLeaks, Julian Assange, encara que aquest dilluns el Tribunal de Magistrats de Westminster rebutgés la seva extradició als Estats Units, degut a l’estat de salut del programador australià. Si bé les anteriors sol·licituds al respecte han estat rebutjades, l’equip legal d’Assange considerava que aquesta vegada sí que hi havia possibilitats que el tribunal l’alliberés a l’espera que es resolgués el recurs presentat pels fiscals americans, segons informacions del diari The Guardian.

Els advocats d’Assange havien argumentat que el fundador de WikiLeaks té lligams familiars al Regne Unit: dos fills amb Stella Moris. En aquest sentit, havien assegurat que aquest romandria a l’habitatge que tots dos tenen a Londres.

Per altra banda, l’advocada americana Clair Dobbin ha confirmat que Estats Units ha recorregut la sentència de la justícia britànica que impedeix la seva extradició. Durant la vista, en la qual s’ha indicat que Assange seguirà empresonat mentre es resol el recurs davant del Suprem britànic, Dobbin ha confirmat que els fiscals nord-americans tiraran endavant el procés contra el programador, que està acusat de violar la Llei d’Espionatge dels Estats Units.

Comentaris

  Logicus 06/01/2021 9:58 pm
  Cuanto odio !! Espero que los que os pronunciais de esta forma y aquellos a los que votais en consecuencia , no goberneis nunca . Es como estar en la prehistoria
  Gonzalo 06/01/2021 5:29 pm
  Un deficiente mental, firme defensor del separatismo catalán. Todo en orden.
  Sólo faltaría eso. 06/01/2021 3:22 pm
  Para que viniera a hacer mítines en Catalunya apoyando a los miserables golpistas.

Nou comentari