AstraZeneca s’enfrontarà als tribunals amb la Comissió Europea una altra vegada el 26 de maig

Brussel·les reclama celeritat als tribunals per resoldre la disputa i obtenir les dosis contractades

La justícia belga ha convocat AstraZeneca i la Comissió Europea (CE) el 26 de maig a una nova vista pel litigi de les vacunes contra la covid-19. La farmacèutica i l’executiu comunitari s’han vist les cares per primer cop als tribunals aquest dimecres en una audiència preliminar que ha servit per pactar el calendari del procediment judicial i per exposar les al·legacions inicials. La CE ha demanat a la jutgessa celeritat per resoldre la disputa i, de fet, vol mesures cautelars. “Cada dia compta“, ha dit Rafaël Jafferali, advocat de la Comissió. El lletrat de la farmacèutica, Hakim Boularbah, també espera que el litigi es resolgui “el més ràpid possible“.

AstraZeneca lamenta molt la decisió de la Comissió Europea“, ha assegurat Boularbah a la sortida dels jutjats. Durant la primera vista, la companya ha recriminat a Brussel·les que els països de la Unió Europea no tenen realment urgència per obtenir les seves dosis perquè, precisament, n’estan limitant el seu ús. Per contra, l’executiu europeu ha puntualitzat que això no passa a tots els estats i ha criticat la farmacèutica per la manca de “claredat” sobre les previsions d’entrega de vaccins.

AstraZenca ha exigit a la justícia belga que limiti al màxim possible el nombre de persones que tindran accés a determinada informació confidencial sobre la producció de vacunes. Boularbah ha avisat que anteriors casos judicials han donat peu a filtracions d’aquest tipus. La Comissió hi està d’acord, mentre també s’apliqui a les parts del contracte que considera sensibles.

Disputa per 200 milions de vacunes

Brussel·les exigeix a AstraZeneca que entregui 200 milions de dosis que falten abans de juny. Segons l’executiu europeu, la companyia s’havia compromès per contracte a entregar 300 milions de dosis durant la primera meitat de l’any. Tanmateix, la farmacèutica només preveu repartir 100 milions en aquest període.

Nou comentari