La desesperació creix a l’aeroport de Kabul, escenari de tensió i violència

Els talibans utilitzen trets a l'aire i fuetades per a contenir als qui busquen fugir

Els talibans mantenen aquest divendres el seu ferri control dels accessos a l’Aeroport Internacional Hamid Karzai, epicentre d’una cascada d’evacuacions internacionals a la qual centenars de ciutadans locals intenten accedir de forma desesperada, buscant travessar un cordó insurgent en el qual es registren trets a l’aire o fuetades.

El Ministeri d’Exteriors alemany ha reconegut que la situació entorn de l’aeròdrom continua sent “perillosa i volàtil” i l’Ambaixada parla d’un context “extremadament confús”, com testifica una persona consultada per l’agència de notícies DPA i que ha alertat d’una desesperació creixent en els voltants, on hi hauria centenars de persones.

El coordinador mèdic de l’ONG Emergency, Alberto Zanin, ha advertit igualment de “caos en la zona”. Fins a l’hospital que l’organització gestiona a Kabul han arribat en les últimes hores “almenys” cinc nous pacients amb ferides de bala, procedents dels voltants de l’aeròdrom, explica en Twitter.

Una portaveu del Govern d’Alemanya, Ulrike Demmer, ha confirmat que un ciutadà alemany ha sofert una ferida de bala precisament quan es dirigia a l’aeroport per a ser evacuat i està rebent tractament mèdic. “La seva vida no corre perill”, per la qual cosa Berlín espera completar “aviat” la seva sortida.

Les autoritats dels Estats Units estimen que ja han evacuat a unes 3.000 persones, mentre que el Pakistan, el país veí teòricament més afí als talibans, ha aconseguit treure ja a altres 1.000, segons ha explicat el seu ambaixador davant l’ONU en declaracions a la CNN.

El secretari d’Estat de Defensa britànic, James Heappey, ha reconegut aquest divendres en declaracions a la cadena ITV que alguns dels avions noliejats no han aconseguit enlairar amb totes les seves places ocupades, tal com ja li ha ocorregut a altres països durant aquests últims dies.

“Seria egoista mantenir un avió en terra fins que estigués completament ple si hi ha un avió italià, espanyol o estatunidenc esperant, donant tornades sobre Kabul”, ha explicat, segons l’agència Bloomberg.

Comentaris

    Vendetta 20/08/2021 5:02 pm
    Batallones de empoderadas ja va a lluitar no?

Nou comentari