Kim Jong-un es compromet a desnuclearitzar la península de Corea

El líder nord-coreà manté una reunió a Pequín amb el president de la Xina, Xi Jinping
Kim Jong Un
Kim Jong Un | Reuters

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, s'ha compromès aquest dimecres a contribuir a la desnuclearització de la península de Corea durant la reunió celebrada a Pequín amb el president de la Xina, Xi Jinping, en el marc de la seva primera visita al gegant asiàtic des que va assumir el poder a la fi de 2011. Kim, que ha asseverat que la situació ha millorat després que Corea del Nord prengués la iniciativa per reduir les tensions a la zona, ha manifestat que està determinat a transformar les relacions intercoreanas fent ús de la reconciliació i la cooperació.


 

"És la nostra decisió comprometre'ns amb la desnuclearització de la península d'acord amb els desitjos dels exlíder Kim Il-sung i Kim Jong-il", ha continuat Kim, que ha garantit que està disposat a dialogar amb els Estats Units i Corea del Sud, així com a reunir-se amb els líders d'ambdós països. "L'assumpte de la desnuclearització de la península de Corea pot resoldre's si els Estats Units i Corea del Sud responen a la nostra bona voluntat i creen una atmosfera de pau i estabilitat mentre es prenen les mesures pertinents per aconseguir la pau", ha explicat Kim, que ha acudit a la Xina amb al costat de la seva dona, Ri Sol-ju.


 

Xi ha destacat que la Xina es manté a favor de la desnuclearització de la zona mentre se salvaguarda la pau i l'estabilitat i es resolen els problemes mitjançant el diàleg i la consulta.
Comentaris
Carles Viñals Casado
Està confirmat que més de la desnuclearització de la península de Korea, la major part del temps han estat parlant de la repressió a Espanya i han acordat que en la reunió de Kim Jong-un amb Donald Trump el principal tema a tractar serà en reconeixement a la Repúplica Independent de Catalunya, creada l'1-O i fundada per el Molt Honorable Carles Puigdemón i Casamajó
Ramon
"L'últim comunista del món serà català" (Carles Muñoz i Espinalt). 'I més concretament, de Tarragona" (Jo).

envia el comentari