La justícia italiana allibera el vaixell d'Open Arms

La mesura permetrà que el remolcador i els seus voluntaris puguin tornar a exercir les tasques de rescat
El vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms
El vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms | Europa Press

El jutge instructor de la localitat siciliana de Ragusa (Itàlia), Giovanni Giampiccolo, ha invalidat l'ordre de segrest que pesava sobre el vaixell de rescat de l'ONG Proactiva Open Arms, la qual cosa permetrà que el remolcador i els seus voluntaris puguin tornar a exercir les tasques de rescat al mar Mediterrani. L'advocada de l'ONG, Rosa Emanuela, ha afirmat que "el jutge ha disposat l'alliberament del vaixell. Estem molt feliços", ha assenyalat.

 

La retenció de l'embarcació es va produir el passat 18 de març al port de Pozzallo, a l'illa italiana de Sicília, després de rescatar 218 immigrants que es trobaven a la deriva al Mar Mediterrani. Llavors, la justícia italiana va obrir diligències contra la cap de missió, Anabel Montes, el capità, Marc Reig i un responsable de l'organització als quals acusava d'afavorir la immigració clandestina.

Comentaris
Ricard
Sens dubte una de les millors noticies de la setmana!!! Free open arms!!!!
Per qué esborreu els punts dels comentaris?.
EldeGràcia
Au, a continuar traficant amb persones humanes! Que no s'acabi el fluxe de mà d'obra barata pels empresaris europeus. El tràfic d'esclaus del segle XXI vestit de suposada ONG.

envia el comentari