La justícia europea dictamina que el Regne Unit pot revocar el Brexit unilateralment

La decisió arriba un dia abans que el Parlament britànic voti l'acord de la sortida de la UE
El Regne Unit ha activat el procés del Brexit
El tribunal de Justícia de la UE dictamina que el Regne Unit pot revocar el Brexit unilateralmnet | ACN

Londres pot frenar el Brexit de forma unilateral, segons una sentència del Tribunal de Justícia de la UE feta pública aquest dilluns. En resposta a una demanda de diversos diputats del parlament escocès, els magistrats del tribunal amb seu a Luxemburg dictaminen que quan un estat membre ha notificat al Consell Europeu la seva intenció de retirar-se de la Unió Europea pot revocar de manera unilateral la notificació. El tribunal considera que seria “inconsistent” amb el propòsit dels tractats europeus de crear una unió de pobles que es pugui forçar la sortida d’un estat si aquest decideix revocar la decisió a través d’un procés democràtic.

 

Així, l’estat podrà notificar-ho després d’un procés democràtic d’acord amb els requisits constitucionals nacionals i sempre que l’acord de retirada no hagi entrat en vigor o, en cas que l’acord no hagi conclòs, durant un període de dos anys des de la notificació formal d’abandonar la UE, i qualsevol extensió possible. En cas que Londres optés per fer-se enrere i revocar la decisió, els magistrats apunten que la revocació confirmaria la pertinença de l’estat a la UE, motiu pel qual el Regne Unit es podria quedar al club europeu en les mateixes condicions que és ara membre. 

  

  

Els 27 estats membre i el govern de Theresa May van arribar a un principi d'acord sobre el Brexit a finals de novembre, però el parlament britànic encara ha de votar sobre el text aquest dimarts. La sortida oficial del Regne Unit està prevista per al 29 de març del 2019.

 

 Comentaris
jg
todo arreglado....que se la envainen y que se queden...los llanitos encantados...
Miquel
Esta cueva de ladrones y mercaderes que es la UE, les ha puesto en bandeja y les ha dicho que se pueden quedar cuando quieran.Ven que sin R.U. y los problemas de Italia y España se les va el negocio al traste. Espero que el Reino Unido se vaya , mejor les irá. No todo es dinero.
Jaume
Perquè la premsa no parla sobre la signatura avui del Global Compact for Migration a Marrakec

envia el comentari