Johnson ordena el confinament de la població per intentar frenar l’expansió del coronavirus

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha ordenat el confinament de la població en una nova mesura de l’executiu anglès per frenar l’expansió del coronavirus. En un missatge adreçat a la nació ha admès que el sistema públic de salut (NHS en les sigles en anglès) no podrà suportar una irrupció massiva d’infectats, i ha demanat a la gent que es quedi a casa perquè és “vital alentir l’expansió de la pandèmia”. Johnson ha ordenat que només se surti de casa a comprar allò essencial, un o dos cops al dia a fer exercici, per necessitats mèdiques o per anar a treballar si no es pot fer des de casa. La resta d’activitats queden prohibides, i el primer ministre ha advertit que la policia “disposarà dels poders” per fer complir el ban.

Amb l’objectiu que aquestes limitacions es compleixin, Johnson també ha ordenat tancar tots els establiments que no proporcionin material indispensable. També ha prohibit qualsevol reunió en públic de més de dues persones i actes socials com casaments, batejos o altres cerimònies, a excepció dels funerals. Els parcs estaran oberts per fer exercici, però no per reunir-s’hi.

Soc conscient del dany que fan aquestes mesures. Cap primer ministre voldria prendre-les”, ha admès Johnson, que ha anunciat que, per aquest motiu l’executiu ha dissenyat un programa “sense precedents” de suport a empreses i treballadors. “El camí que ve és dur i es perdran vides”, ha insistit. “Tots i cadascun de nosaltres estem allistats en aquesta lluita”, ha afegit. “Vencerem el coronavirus i ho farem junts. Per això ara mateix us demano que us quedeu a casa, protegiu el nostre sistema de salut i salveu vides”, ha conclòs.

Nou comentari