El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Johnson, acusat d’haver dit que preferiria veure “els morts apilant-se a milers” abans que confinar
  • CA

El diari britànic Daily Mail ha acusat aquest diumenge el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, d’haver dit mesos enrere que preferiria veure “els morts apilant-se a milers” a causa de la covid-19 abans que haver de decretar un confinament. Segons el rotatiu, Johnson hauria dit literalment en una reunió a Downing Street: “No more fucking lockdowns, let the bodies pile high in their thousands!” (Prou confinaments dels collons, deixeu que els cossos s’apilin per milers!”. La publicació d’aquestes declaracions en portada han fet que Johnson les hagués de comentar aquest mateix dilluns per negar-les: “Crec que l’important és que la gent vol que com a govern ens assegurem que els confinaments funcionen”. La portada ha provocat una polèmica al Regne Unit.

“Actualment, el nombre de morts i el nombre d’hospitalitzacions són molt baixos, però això no vol dir que tinguem totalment controlat el virus, no vol dir que s’hagi acabat la Covid”, ha afegit. Johnson ha advertit als birtànics que cal ser “realista”, perquè “probablement hi haurà una altra onada” d’infeccions per Covid. El Daily Mail va publicar que els suposats comentaris de Johnson es van fer a finals d’octubre, moment en què el Regne Unit estava afectat per una segona onada de contagis. Segons el diari, el ministre del gabinet Michael Gove va rebre una advertència del primer ministre que, sense noves restriccions, caldrien soldats per protegir els hospitals plens de pacients Covid.

Johnson va acceptar noves restriccions, però també va descarregar la seva frustració per haver de tornar a aplicar mesures dures, segons la font consultada pel Daily Mail. El 31 d’octubre de l’any passat, el primer ministre va anunciar un confinament d’un mes a Anglaterra durant tot el mes de novembre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a abril 27, 2021 | 17:27
    Ramon abril 27, 2021 | 17:27
    La manera que se'ns donen les notícies sobre l'epidèmia aquesta ja permet endevinar de quina línia política és el govern. Amb un espai mediàtic així no hi ha res a fer. No ens duran a la independència. Ens duran al 39.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa