Biden fa saltar els ploms a Vox amb la seva declaració del Columbus Day

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha fet enrabiar el líder de Vox, Santiago Abascal, per haver condemnat la invasió europea al continent nord-americà. Abascal ha titllat Biden de “lamentable” per haver atacat “la gran obra de la hispanitat“. El president nord-americà va reconèixer les “atrocitats” que els “exploradors europeus” van cometre contra les comunitats indígenes i les seves terres. Biden es va referir a “greuges històrics“, en referència al Columbus Day, que se celebra el dia 11 d’octubre.

Abascal ha dit, segons informa Europa Press, que Biden “no ha dit res” perquè “li costa dir una paraula després d’una altra” però ha assegurat que el president nord-americà “ha atacat la gran obra de la hispanitat, de l’evangelització”. “De veritat que Biden s’atreveix a dir això quan els seus avantpassats van arribar allà amb l’excusa de fer botons i van avançar cap a l’oest amb l’evangelització del plom i no deixant ni un sol indi i ficant-los dins de reserves?”, s’ha preguntat el líder del partit d’extrema dreta.

Ha afirmat que el seu partit “no demana perdó als progres”, i ha manifestat que “Isabel la Catòlica ha estat la millor de les nostres reines“. Així, ha instat els assistents d’un acte de Vox a sentir-se orgullosos perquè són “hereus” dels que van descobrir “el nou món” i van posar punt i final al “genocidi dels pobles indígenes” i van inventar “l’imperi solar espanyol”. Segons ell, allò va ser “la major obra de germanor universal que s’hagi aportat a cap poble“.

Biden va assegurar en un comunicat de la Casa Blanca que “per als natius americans, l’exploració occidental va marcar el començament d’una onada de devastació: violència perpetrada contra les comunitats natives, desplaçament i robatori de terres tribals, introducció i propagació de malalties, i més“. “És una mesura de la nostra grandesa que no busquem enterrar aquests episodis vergonyosos del nostre passat, que ens hi enfrontem amb honestedat, els fem sortir a la llum i fem tot el possible per abordar-los”, va manifestar.

Comentaris

  fat boy Octubre 10, 2021 | 22:02
  A que esperen per enviar la Armada i envair Nova York?. A mes, que en diu l'Ortega Smith?. No se, no se, per a mi que es un talp a sou del Biden. S'imposa una nit dels Ganivets Llargs a can Vox.
  fat boy Octubre 10, 2021 | 22:04
  Es podria encarregar el Tertsch que ja hi esta avesat per part de pare.
  Doctor Strangelove Octubre 10, 2021 | 23:00
  Biden és un vell que dorm a qualsevol racó. Doc.
  Vendetta Octubre 10, 2021 | 23:21
  Jaajaaaa putaejpanya sempre jojjjoj
  J Octubre 11, 2021 | 07:15
  Hispañitat genocida en nom cel càncer de la religió católica.
  RAMON A Octubre 11, 2021 | 12:32
  Ja nomes queda Catalunya per siguir robant
  X2 Octubre 11, 2021 | 13:43
  El que van fer els espanyols a Amèrica va ser un robatori i un assassinat premeditat i mantingut de 300 anys de durada

Nou comentari