Itàlia estén la restricció de moviments a tot el país pel coronavirus

Itàlia amplia a tot el país des de dimarts les restriccions de moviment pel coronavirus després que aquest dilluns la xifra de víctimes mortals hagi superat les 460. En una compareixença, el primer ministre, Giuseppe Conte, ha recomanat als ciutadans que es quedin a casa, i ha fet una crida a la “responsabilitat” per evitar una major crescuda de l’epidèmia i protegir “els més fràgils i vulnerables”. Les manifestacions públiques queden prohibides, i es tanquen cinemes, teatres, gimnasos o discoteques. Només es permeten les sortides per treballar i emergències. A més, el tancament de les escoles i universitats s’amplia fins a principis d’abril i es prohibeixen funerals i casaments, com passava fins ara a la zona de la Llombardia.

Conte ha explicat que d’aquesta manera es pretén evitar que hi hagi “una zona vermella”, és a dir, una zona restringida del país i una altra no.

El primer ministre italià també ha admès que al país hi ha un “creixement important de contagis, de persones ingressades a cures intensives i, desgraciadament, de morts”. I ha afegit: “Els nostres costums han de canviar”.

Cal recordar que hores abans l’executiu italià ja havia decidit suspendre les activitats esportives arreu del país transalpí.

Nou comentari