Itàlia fa obligatòria la vacuna pels majors de 50 anys

Itàlia és pionera en una mesura controvertida que podria acabar estenent-se per Europa. El Consell de Ministres d’aquest país ha anunciat l’aprovació aquest dimecres de la vacunació obligatòria pels majors de 50 anys amb la intenció d’alleugerir la gran pressió hospitalària que pateix el país. Segons Corriere della Sera, el primer ministre, Mario Draghi, ha explicat que la mesura pretén “frenar el creixement de la corba de contagi i empènyer els italians que no s’han vacunat a fer-ho”. La mesura s’aplicarà des del quinze de febrer a aquesta franja d’edat perquè és la que té més risc d’hospitalització, per la qual cosa esperen “salvar vides” amb aquesta mesura.

Itàlia també va ser pionera en implantar el passaport Covid. Va ser el primer país en anunciar que a partir del 15 d’octubre era obligatori disposar del passaport Covid, presentar un test negatiu o un certificat que provi que s’havia superat la malaltia per poder anar a la feina. Aquesta mesura aplica encara ara tant en el sector públic com el privat.

El “passi verd”, que és com s’anomena el certificat allà, s’exigeix per accedir a bars i restaurants, gimnasos, museus, convencions, trens o avions. La norma que va impulsar el govern italià per ampliar l’ús del passaport preveu sancions, inclosa la suspensió de feina i sou per als que vagin a treballar sense ensenyar el “passi verd” durant cinc dies seguits, o multes que van dels 600 als 1.500 euros.

L’accés a establiments fent servir el passaport Covid ha estat sempre un aspecte polèmic, que durant la primera onada ja es posava sobre la taula. A Catalunya, quan Alba Vergés era consellera de Salut, es mantenia un cert recel davant d’aquesta mesura en considerar que era discriminatòria. Ara, però, el Govern l’ha implantat a banda de la recuperació del toc de queda per intentar frenar la corba de contagis.

Comentaris

  Monstruós Gener 06, 2022 | 10:44
  En acabat la covid haurà matat més democràcies que vides.
   Doctor Strangelove Gener 06, 2022 | 14:58
   Si fa no fa, com Espanya.
  Nil Gener 06, 2022 | 17:23
  Quan els metges comencin a receptar la Pfizer o la Moderna en parlem, mentres siguin els polítics els que ens les "receptin", malament anem. Si demanem al metge que ens faci la recepta veiem que ningú s'atreveix. Les conseqüències per una persona sana poden ser molt pitjors pel sèrum experimental que per l'omicron
  Vendetta Gener 06, 2022 | 22:56
  Arriba la vostra hora negacionistas insolidaridad y egoístas, 1 sera aixo y despres acabareu com a la xina desfilan cap al camp
  Jaume m Gener 07, 2022 | 00:43
  Nomes la debilitat fa inposar normatives infantils. Siguem seriosos.

Nou comentari