Itàlia manté la quarantena pels que arriben de fora la UE malgrat l’acord europeu

Grècia ja ha aixecat restriccions a passatgers internacionals però aplica tests aleatoris als aeroports

Itàlia manté la quarantena pels viatgers que arribin de fora la Unió Europea, malgrat l’acord europeu per reobrir fronteres amb un grup de 15 països tercers a partir d’aquest dimecres 1 de juliol. El pacte entre els 27 estats de la UE és només una recomanació i està en mans dels estats decidir si aixequen totalment o parcialment les restriccions i el moment per fer-ho. En el primer dia en què es pot aixecar controls, Grècia ja ha obert les portes als països de la llista i no ha imposat cap quarantena. Tot i això, les autoritats gregues exigeixen als viatgers una declaració 48 hores abans de volar i fa tests aleatoris de covid-19 als aeroports.

Amb l’acord europeu ara s’obre un període de transició en què cada govern de la UE anirà decidint com i quan reobre les seves fronteres externes a aquests 15 països. Espanya no té data encara per aixecar restriccions i negociarà quan fer-ho cas per cas en els pròxims dies. Des del govern espanyol que confien aixecar els controls “tan aviat com es pugui” i avancen que reclamaran “reciprocitat” a alguns països com el Marroc i Algèria. Per ara, només es preveu imposar els mateixos controls de seguretat per als viatgers internacionals que els que s’apliquen als europeus. És a dir, un registre a l’arribada per rastrejar contagis i controls de temperatura.

 

Llistat de països

El llistat inclou: la Xina, el Japó, el Canadà, Austràlia, Nova Zelanda, el Marroc, Algèria, Tunísia, Montenegro, Geòrgia, Sèrbia, Corea del Sud, Tailàndia, Uruguai i Ruanda. També es permetrà la reobertura de fronteres amb països fortament vinculats a la UE com són Andorra, Mònaco, San Marino i el Vaticà. En aquest grup reduït no hi ha els Estats Units o Rússia, ni tampoc la major part d’Amèrica, molt afectada ara mateix per la pandèmia de la covid-19.

Nou comentari