Itàlia farà obligatori el certificat Covid per personal educatiu i transport públic de llarga distància

Caldrà presentar un document que acredita haver estat vacunat, una prova negativa o haver passat la malaltia

El govern italià ha anunciat aquest dijous que des de setembre serà obligatori el ‘passi verd’ pel personal educatiu i pels usuaris del transport públics de llarga distància a tot el país. El ministre de Sanitat, Roberto Speranza, ha informat en una roda de premsa sobre aquestes noves mesures aprovades en el Consell de Ministres de cara a l’inici del proper curs al país, on els professors i la resta del personal escolar hauran de presentar des de l’1 de setembre el certificat -de vacunació, prova negativa o malaltia superada– per poder impartir classes.

En el cas d’incompliment del nou requisit, els treballadors de centres educatius tindran una absència injustificada, que en cas d’arribar a cinc dies podria afectar al sou o suposarà la suspensió de la relació laboral, segons informa l’agència Adnkronos. Així doncs, els universitaris també estan subjectes a aquesta nova norma, i hauran de presentar el ‘passi verd’, mentre els estudiants menors d’edat no es veuran afectats per aquesta mesura.

Pel que fa al transport, s’ha acordat introduir aquesta nova mesura als trajectes de llarga distància, concretament per a vols nacionals, trens, autobusos i alguns serveis interregionals en vaixell. “En aquesta etapa, l’opció del govern és intentar utilitzar el màxim possible el ‘passi verd’ per evitar tancaments i amb aquest decret es fa un pas més”, ha subratllat Speranza al respecte.

Comentaris

    Toni 06/08/2021 9:18 am
    El feixime ja és aquí.
    Pedro 06/08/2021 11:02 am
    Viva el comunismo.

Nou comentari