Israel bombardeja Gaza per terra i aire en el major atac des de l’inici dels enfrontaments

Han mort gairebé 120 persones a la Franja de Gaza, 31 d'elles menors

Israel ha anat un pas més enllà amb la major operació sobre la franja de Gaza des de l’inici de l’escalda de violència. Amb 50 rondes de bombardejos per terra i aire en 40 minuts, l’operació ha començat a primera hora de la matinada amb 160 avions i infanteria. “Les tropes aèries i terrestres estan atacant la Franja de Gaza”, ha informat l’exèrcit israelià. Des de l’inici dels enfrontaments, que cada cop s’intensifiquen més, 119 persones han mort a la Franja de Gaza, dels quals 31 són menors, i més de 800 persones han resultat ferides. A Israel, l’escut antimíssils ha interceptat el 90% dels 1.800 coets que arribaven al territori i les autoritats informen de vuit morts. Després de la major operació contra la Franja de Gaza des de l’inici dels enfrontaments, l’exèrcit israelià ha informat aquest divendres que continuarà els atacs. “Aquesta no és l’última paraula i l’operació continuarà el temps que sigui necessari”, ha dit el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu en un vídeo.

A l’enfrontament se suma l’escalada de tensió entre àrabs i jueus en diverses ciutats mixtes d’Israel, que ha mobilitzat policia de frontera a aquestes poblacions pels disturbis que hi ha des de dimarts. Més de 400 persones han estat detingudes, segons ha informat la policia israeliana.

El Consell de Seguretat de l’ONU es reuneix aquest diumenge per abordar la situació entre Israel i Palestina després de l’escalada en els enfrontaments. L’enviat especial de l’ONU per al procés de pau a Orient Pròxim, Tor Wennesland, ja va alertat dimecres d’una possible “guerra a gran escala”. Aquesta escalada en el conflicte deriva de les protestes dels palestins a Jerusalem contra el desnonament de diverses famílies a l’est de la ciutat per donar-les a colons israelians. També per la presència de la policia israeliana prop de l’esplanada de les Mesquites, lloc de culte per als musulmans.

Després de setmanes de xocs amb la policia i centenars de ferits, Hamas va llançar dilluns 200 coets a la ciutat sagrada provocant sis ferits entre els civils. Com a represàlia, l’exèrcit israelià va atacar dilluns a la nit la Franja de Gaza. Des de llavors, la tensió ha anat escalant.

Comentaris

  Vendetta 14/05/2021 11:56 pm
  No censureu no sigeu covars
  Ramon 14/05/2021 10:40 pm
  A mi si em donen a escollir quin país vull que ens reconegui primer, dic Israel. Per manta raons. Per davant d'Amèrica i tot!
  Datos 14/05/2021 7:28 pm
  error de calculo brutal, Hamas ha analizado la situación en base a : primero atacar , lanzamiento masivo de misiles a ciudades y segundo pedir una tregua ( solicitada a través de Egipto) , la cual seria aceptada por Israel , triunfo de Hamas , etc etc . pero han cometido un error garrafal , estamos en el siglo XXI, las FDI conocían la ciudad subterránea , (túneles, bunkers, etc .etc ) todo bajo la ciudad de Gaza, y el ataque aéreo de ayer noche (35 minutos) , fue a ese complejo subterráneo, para colmo les hicieron creer de un inminente ataque terrestre , y muchas fuerzas de Hamas se escondieron en los túneles ... el resultado ni Hamas ni las FDI saben exactamente los daños ocasionados , el tiempo dirá.
  luis 14/05/2021 7:17 pm
  Extraordinari!! Els palestins tenen diners per fabricar coets per atacar ciutats israelianes, pero no en tenen per les vacunes. Tambe em resulta sorprenen veure les fotografies que ells mateixos publiquen, disparan els coets desde la ciutat de Gaza. I despres diuen que hi han nens morts. Hay que joderse...
  Vendetta 14/05/2021 5:55 pm
  La culpa es del jueu no? Com diu la falangista chimpanyola y el covars miserables hipys de eskerra, jajaj diuen el mateix kin fastic de gent visca Israel sempre
   Freedom for Palestine 14/05/2021 6:13 pm
   No confundas. Se puede llamar gilipollas a un judio sin ser antisemita, incluso se le puede llamar ladrón o asesino, si es verdad.
  Freedom for Palestine 14/05/2021 5:45 pm
  Coraje y dignidad + 31 niños muertos + familias expulsadas de sus casas en su país=? . Súmalo tú, yo no sé.
   Ramon 14/05/2021 10:38 pm
   Palestina no existeix, idiota!
  Ramon 14/05/2021 4:29 pm
  Mira que ser bombardejats i no creuar-se de braços, els jueus! Mira que tornar-s'hi! Mira que tenir coratge i dignitat! Haurien d'aprendre de nosaltres.
   Vendetta 14/05/2021 6:00 pm
   Si es raro no?. Son el unic pais ke no es pot defensar, be naltros tampoc recordem ni un paper a terra

Nou comentari