Israel també anuncia la seva retirada de la UNESCO

Segueix així als Estats Units, que ha anunciat la seva retirada després de denunciar el "biaix antiisraelí" de l'organisme
El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, en una imatge d'arxiu
El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, en una imatge d'arxiu | REUTERS

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha anunciat aquest dijous que ha donat ordre d'iniciar els preparatius perquè el país abandoni l'Organització de les Nacions Unides per la Ciència i la Cultura (UNESCO) i segueix així als Estats Units, que ha anunciat la seva retirada després de denunciar el "biaix antiisraelí" de l'organisme. El representant d'Israel davant l'UNESCO, Carmel Shama-Hacohen, havia recomanat poc abans de conèixer-se l'ordre de Netanyahu la sortida del país de la UNESCO. "En els últims anys, l'UNESCO s'ha transformat en una organització estranya que ha perdut la senda professional en pro dels interessos polítics de certs països", ha argumentat, segons recull el diari 'Yedioth Aharonoth'.


"La meva recomanació personal al primer ministre Benjamin Netanyahu és que s'uneixi als Estats Units i es retiri immediatament de la UNESCO", ha postil·lat Shama-Hacohen. El Departament d'Estat nord-americà ha informat aquest dijous que els Estats Units es retirarà de forma efectiva de la UNESCO, encara que "desitja seguir vinculat a la UNESCO, però solament com a Estat observador no membre". "Aquesta decisió no ha estat presa a la lleugera", explica, pel conflicte àrab-israelià i cita a més "la necessitat de reforma fonamental" i les "quotes impagades".

 

El Departament d'Estat també aclareix que està disposat a seguir relacionant-se amb l'UNESCO per aportar la seva "opinió i experiència", però com a Estat observador no membre. En resposta, la directora general de la UNESCO, Irina Bokova, ha reconegut que han rebut notificació oficial de Washington sobre la seva retirada de l'organització. "Vull expressar que lamento profundament la decisió dels Estats Units d'Amèrica de retirar-se de la UNESCO", ha apuntat Bokova.


 

En un comunicat, Bokova ha destacat les afinitats entre la missió de la UNESCO i els valors fonamentals del poble nord-americà i ha enumerat diversos projectes recents de col·laboració entre Washington i l'organisme que dirigeix. Per això, ha qualificat de "pèrdua" per a la UNESCO i per a la "família de l'ONU" la decisió nord-americana. L'UNESCO és l'organització encarregada de designar els llocs patrimoni de la Humanitat, fomenta l'educació sexual, l'alfabetització, l'accés a l'aigua potable i la igualtat de gènere.
Comentaris
mb
Bona decisio. I tambe haurien de sortir de l'ONU, que s'ha tornat un club de dictadors anti-Israel.
JRRiudoms
Totalment d'acord amb Israel, en aquest tema. Atentament
Jacob
Fa menys d'un any que a proposta dels palestins es va votar una resolució que Israel no te cap vincle amb la ciutat de Jerusalem i Caspaña va votar a favor. Inadmisible. Han trigat masa per marxar.
Jo en retiradia d´Europa
Jo si pogues en donaria de baixa d´Europa i del Món.
kadima!
Tan de bo puguessim apendre, ni que fos unes engrunes, d'Israel. Tusk es un mico que balla si li llences cacahuets.
Evarista
Deuen trobar que hi ha massa cultura, i el Trump no està per masses patrimonis de la humanitat; ell és un addicte a les perruqueries del tupè (tú-pe-or que yo, siempre)

envia el comentari