La Interpol fa alliberar un opositor de Putin arrestat per la policia espanyola aquest matí

Bill Browder ha estat durant dues hores arrestat a Madrid
Imatge d'arxiu d'un vehicle de la policia espanyola
Imatge d'arxiu d'un vehicle de la policia espanyola | ACN

La Interpol ha interferit per demanar l’alliberament de Bill Browder, un opositor del president rus Vladimir Putin, després que la policia espanyola l’arrestés durant dues hores dimecres al matí, segons ell mateix ha informat mitjançant el seu compte de Twitter. A dos quarts de deu del matí, Browder ha penjat una fotografia des de l’interior d’un cotxe patrulla explicant que els agents estaven executant una ordre d’arrest internacional emesa per Rússia que l’acusa de frau. Browder ha informat del seu alliberament a dos quarts de dotze. Segons ha explicat, el secretari general de la Interpol a Lió ha interferit per demanar a la policia espanyola que ignorés la notificació vermella que pesava sobre ell; un tipus d’alerta que s’emet per demanar l’extradició d’algú.


Browder dirigeix el fons d’inversió Hermitage Capital Management. Ha denunciat en nombroses ocasions la corrupció del govern rus i ha reclamat dirimir responsabilitats per la mort de Sergei Magnitsky, un advocat que treballava pel mateix Browder. Magnitsky va estar sota custòdia policial prop d’un any.

El líder del partit liberal al Parlament Europeu, Guy Verhofstadt, s’ha dirigit al president espanyol Mariano Rajoy via Twitter per recordar-li que “s’han de protegir els drets” de Browder. “És preocupant que l’autocràtica Rússia pugui fer que un país democràtic com Espanya vagi al darrera d’algú que lluita per exposar els crims de Putin i aquells responsables de l’assassinat de Magnitsky,” ha escrit el líder d’ALDE.


 

Segons ha informat Browder, el motiu de la seva visita és aportar proves a una investigació del fiscal anticorrupció José Grinda sobre la màfia russa. Browder explica que una gran quantitat de fons relacionats amb el cas de Magnitsky van acabar a l'estat espanyol.
Comentaris

envia el comentari