Insatisfacció entre els conservadors alemanys després de les concessions a l'SPD

La formació de Schulz ha obtingut un ministeri tan rellevant com el de Finances
El líder de l'SPD, Martin Schulz
El líder de l'SPD, Martin Schulz | Europa Pres

El descontentament és patent entre la CDU (la formació d'Angela Merkel) i els seus socis de la CSU (socialcristians de Baviera) degut a les concessions fetes a l'SPD de Martin Schulz. "Almenys encara tenim la cancelleria" tuitava irònicament l'advocat de la formació cristianodemòcrata Olav Gutting. Després de les intenses negociacions fetes en els darrers dies, els socialdemòcrates han aconseguit els ministeris de Finances, Exteriors, Justícia, Família i Feina y Assumptes Socials.

 

El que més preocupa als socis dels socialdemòcrates és que la cartera de Finances hagi, finalment, quedat en mans de la formació de Schulz. “El fet que el ministeri de Finances estigui en les mans de l’SPD fa preveure el final de la política pressupostària sòlida que hem tingut fins ara” ha declarat Werner M. Bahlsen, president del consell econòmic de la CDU, ja que els socialdemocràtes aposten per “una Europa més solidària que doni suport a les inversions en favor del creiexement”.


Com a punts positius, el secretari general de la CSU, Andreas Scheuer, ha reconegut que tot i que “l’acord de govern no és perfecte, sí que és molt bo”. En aquest sentit ha remarcat que ministeris com el d’Economia ha quedat en mans de la CDU i que la CSU està especialment satisfeta per haver obtingut el ministeri d’Interior i, per tant, podran “gestionar la política d’immigració i refugiats”.
Comentaris

envia el comentari