Un periodista sosté que l’homosexualitat és una pràctica comú entre els talibans

Pels talibans el paper de la dona és engendrar i criar als fills, i l'afinitat només existeix entre homes, diu el periodista Lourival Sant'Anna

El periodista brasiler Lourival Sant’Anna, que es va submergir en el món dels talibans a l’Afganistan, explica en una entrevista al mitjà alemany DW, que els talibans tenen com a pràctica comú les relacions sexuals entre homes. Aquesta pràctica històricament ha estat habitual en diferents societats occidentals i orientals teòricament contràries a l’homosexualitat.

“La dona té un paper en la generació i criança dels fills. Però no hi ha molta intimitat entre marit i dona, no hi ha afinitat. L’afinitat és entre homes. I en aquests internats religiosos –passaven tot el temps allí– creixien separats de les dones i rebien adoctrinament wahabí, d’Aràbia Saudita, que finança algunes d’aquestes escoles”, explica Sant’Anna en l’entrevista.

“Quan van envair l’Afganistan, van continuar amb aquesta pràctica. Només que no ho diuen homosexualitat. Sóc jo qui ho diu així. Fins i tot evito aquesta paraula, intento parlar més aviat del “plaer entre homes”. Perquè ells no ho veuen així. Com estan casats i tenen fills, en la seva opinió no són homosexuals. Perquè no cometin aquest “pecat”. Perquè consideren que no casar-se, no tenir fills, és un pecat, i està prohibit per l’islam. Però com compleixen aquesta “obligació religiosa”, diguem que no es veuen com a homosexuals. De fet, castiguen durament els homosexuals”, segueix Sant’Anna.

Comentaris

  RAMON A 31/08/2021 5:12 pm
  Feta la llei feta la trampa
  Pitxolí 31/08/2021 7:53 pm
  Hauria estat bé dir que Lourival Sant'Anna és un periodista brasiler i, sobretot, que "DW" és un canal de notícies alemany per a l'estranger. Els lectors d'El Món no tenim cap obligació de saber què és "DW".
  Alça 01/09/2021 3:21 pm
  "Com estan casats" = "Com que estan casats" "Però com compleixen aquesta obligació" = "Però com que compleixen aquesta obligació". Escriure paraules catalanes sobre estructures castellanes... Això és pseudocatalà.

Nou comentari