Holanda tanca escoles i botigues durant cinc setmanes i Itàlia es vol confinar per Nadal

Països europeus endureixen les mesures contra la covid-19 en els propers dies

Holanda farà un confinament de cinc setmanes amb el tancament d’escoles i botigues, mentre que Itàlia està també estudiant la possibilitat de confinament nacional durant les festes de Nadal.

El govern de Giuseppe Conte es troba dividit sobre la possibilitat d’imposar el confinament a nivell nacional al voltant de les principals festivitats nadalenques, endurint així les mesures ja anunciades per a aquestes dates davant les recomanacions en aquest sentit formulades des del comitè tècnic científic que l’assessora.

Conte s’ha reunit aquest dilluns amb els representants dels partits de la coalició governant, la ministra d’el Interior, Luciana Lamorghese, i el citat comitè per discutir sobre la situació de la pandèmia a Itàlia i la línia a seguir.

Els experts han ressaltat que encara que els contagis disminueixen, les dades d’incidència segueixen sent preocupants ia més la xifra de víctimes segueix sent elevada, per sobre de la d’Alemanya que amb 20 milions d’habitants més ha imposat el confinament nacional a partir d’aquest dimecres.

Sobre la taula, segons l’agència AdnKronos, hi ha la proposta de decretar tot el país com a ‘zona vermella’ –el màxim nivell de risc de contagio– els dies 24, 25 i 26 de desembre, el 31 de desembre i l’1 de gener, i el 5 i el 6 de gener. Això suposaria un nou confinament, amb impossibilitat de desplaçaments i negocis i restaurants tancats.

A favor d’aquesta opció, que és més restrictiva que el previst fins ara pel govern –amb confinaments municipals per a aquestes dates– estan diversos ministres, entre ells el titular de Salut, Roberto Speranza, i el d’Administracions Locals, Francesco Boccia. Altres ministres, en canvi, s’inclinen per un confinament que no abasti a tot el país.

Los Països Baixos entraran en un segon confinament, amb el tancament de totes les escoles i botigues durant almenys cinc setmanes, en un impuls liderat pel govern per combatre el coronavirus, segons ha anunciat el primer ministre Mark Rutte aques dilluns.

Nou comentari