Holanda atura la vacunació amb AstraZeneca a menors de 60 anys

És la segona vegada que les autoritats sanitàries neerlandeses detenen l'ús de la vacuna

El Ministeri de Salut d’Holanda ha informat aquest divendres que detindrà de manera temporal la vacunació amb AstraZeneca en menors de 60 anys, a causa de cinc últims casos d’efectes secundaris greus en dones d’entre 25 i 65 anys, una de les quals ha mort. Es tracta de la segona vegada que les autoritats sanitàries neerlandeses detenen l’ús de la vacuna d’Oxford, després que el mes passat es paralitzés la seva inoculació durant dues setmanes.

Mentrestant, el Centre de Reaccions Adverses Lareb ha informat que aquestes cinc dones van presentar quadres de trombosis i un recompte baix de plaquetes. Una d’elles va patir una embòlia pulmonar i una hemorràgia cerebral que li van causar la mort. No obstant això, no està confirmat que fos a causa de la vacuna.

Fins al moment, informa el diari el diari Telegraaf, s’han administrat unes 400.000 vacunes d’AstraZeneca a Holanda. Els grups que han rebut el gruix d’aquestes vacunes han estat persones d’entre 60 i 64 anys, personal sanitari, persones amb síndrome de Down i pacients amb obesitat mòrbida.

Nou comentari