Guaidó demana a la UE "més pressió" contra Maduro

El president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela reclama el suport internacional a la "causa democràtica veneçolana"
Juan Guaidó
El president de l'Assemblea Nacional veneçolana, Juan Guaidó | Europa Press

L’autoproclamat “president interí” de Veneçeula, Juan Guaidó, ha demanat aquest divendres a la UE “més pressió” contra Nicolás Maduro i el seu govern, reclamant en concret que aprofundeixi les sancions contra la cúpula dirigent.

 

“La UE ha d’augmentar la pressió i donar suport a la causa democràtica veneçolana, que és el parlament”, ha dit el líder opositor en un míting multitudinari que ha celebrat des de la plaça Bolívar del municipi de Chacao, a l’àrea metropolitana de Caracas.

 

Guaidó ha donat les gràcies a la UE perquè “la pressió que està exercint és molt important”. En aquest sentit, ha comentat que “el desconeixement a Maduro és fonamental”.

 

No obstant això, ha considerat que “s’ha d’aprofundir en el tema de les sancions” i ha aclarit que les adoptades per la UE i països com Estats Units, Canadà o Suïssa contra “funcionaris corruptes i violadors dels drets humans sí han funcionat”. “Ens han portat fins aquest punt”, ha esgrimit.

 

Guaidó s’ha mostrat convençut que el bloc comunitari atendrà les seves demandes: “Sé que [la UE] serà molt més contundent en els propers dies”.

 

La UE ha deixat clar que no reconeix les eleccions presidencials del passat 20 de maig, en les quals Maduro basa el seu segon mandat, i ha expressat el seu suport a l’Assemblea Nacional, presidida per Guaidó, si bé fins ara s’ha resistit a reconèixer-lo com a “president encarregat” de Veneçuela.

 

Els 28 van discutir divendres en el Comitè de Política i Seguretat (COPS) la possibilitat d’atorgar a Guaido aquest reconeixement. Espanya l’ha proposat però Grècia i Àustria s’han negat, segons fonts de la UE.Comentaris
LSO
Supongo que la Unión Europea dirá que es un problema interno de Venezuela y que hay que respetar las leyes del país y la constitución, (las de Maduro) pero sus leyes, igual que dicen para el conflicto de Ñ y Cat. las leyes la constitución equivalentes a las de Maduro.
X*2
Aquest és el noi del Trump?
qualsevol
Qui no recorda "Europa no permetrà", i ara recolzant un colpista, així ens va.
Jajajaja
Rusia els posarà al seu lloc!!!! A veure si tenen collons de posar-se amb Putin!!!! A Venezuela la van expoliar i arruinar el EEUU !!!! QUE NO OS ENGANYEN!
Antoni Ferret
1) Vós sou una desgràcia. No només per ser el titella d'EUA, sinó (molt pitjor) per ser el representant dels Lladres mundials. / 2) La UE de moment, ni tan sols us anomena (lo que faci un altre dia no ho sé).
joan la ràpita
i aquest qui l'ha votat per a ser president de Veneçuela, TRUMP, la UE, a Catalunya eleccions democràtiques, i no mos deixen governar, qui son aquesta gent, que volen dirigir lo cotarro mundial en vers els seus interessos,, qui mana es la ciutadania, SEMPRE, i democràticament

envia el comentari