Greus aldarulls a Brussel·les per l’enduriment de les restriccions

La batalla campal acaba amb 30 ferits i 20 detinguts

Al voltant de 20 policies i vuit manifestants van resultar ferits el dijous en els enfrontaments desencadenats després que els agents intentessin dispersar a més de 1.500 persones que es van concentrar en un parc en la capital de Bèlgica, Brussel·les, malgrat les restriccions imposades pel coronavirus. La portaveu de la policia de Brussel·les, Ilse Van de Keere, ha indicat que els incidents es van saldar amb 22 arrestos, amb quatre dels detinguts posats a disposició judicial, segons ha informat el diari belga Le Soir.

Els incidents van tenir lloc al parc Bois de la Cambre, al sud de la ciutat, on la policia va desplegar canons d’aigua i policia muntada a cavall per a intentar dispersar als presents. Els enfrontaments van esclatar després que els agents demanessin a la gent que abandonés la zona.

L’alcalde de Brussel·les, Philippe Close, ha dit que “la gent ha de poder prendre l’aire i aprofitar-se dels parcs”, si bé ha recalcat que el succeït “supera tot l’acceptable”. “Vam donar avís previ, es va demanar que es dispersessin”, ha destacat. “No acceptaré que s’agredeixi a la policia, ha manifestat Close, que ha afegit que “els que seguien aquí en el moment en el qual van començar els arrestos sabien que hi havia un problema”. Així mateix, ha descrit el succeït com “una bufetada al personal sanitari”.

Per part seva, la ministra d’Interior, Annelies Verlinden, ha indicat que el que va passar al Bois de la Cabre “ha deixat sorpresos a tots els que fan el possible per respectar les mesures de lluita contra el coronavirus”. “Mentre no hàgim acabat amb el virus, hem de mostrar solidaritat”, ha reblat. El primer ministre belga, Alexander de Croo, va anunciar la setmana passada un enduriment de les restriccions a causa del repunt dels contagis de coronavirus, limitant les reunions de deu a quatre persones en espais oberts.

Comentaris

    Gonzalo 03/04/2021 12:20 pm
    “No acceptaré que s’agredeixi a la policia..... Igualito que aquí, que encima les quieren poner más trabas a las actuaciones policiales..... En fin...
    Juli Vert 02/04/2021 10:29 pm
    Puigdemont ja esta, per fi, treballant una mica, internacionalitzant no se quin conflicte amb España, es un crack

Nou comentari