El Govern polonès i el neofeixisme desfilen plegats en la manifestació més gran d’extrema dreta a Europa

La Marxa de la Independència supera totes les expectatives d’assistència amb una manifestació rècord
Ombres negres des de Varsòvia
Ombres negres des de Varsòvia | Jordi

Més de 200.000 manifestants, segons xifres oficials, han desfilat pels carrers de Varsòvia sota el crit de “Déu, honor i pàtria”. La polèmica Marxa de la Independència de Polònia —enguany se celebra el centenari de l’alliberament del país— finalment ha estat la més multitudinària que es recorda malgrat que les autoritats locals de Varsòvia van anunciar fa pocs dies que la manifestació seria il·legalitzada degut a l’altíssima participació d’organitzacions neofeixistes. El Govern polonès del PiS, conservador i nacionalcatòlic i de diferent color polític que el de l’ajuntament, va vetar-ne la prohibició i, a més a més, va anunciar la seva participació a la marxa ultrapatriòtica.


 

Finalment, els manifestants han desbordat el centre de la capital polonesa animats pel seu govern, però també pels diferents partits desacomplexadament neofeixistes com ara l’ONR, el qual ha gaudit en tot moment d’un paper protagonista a la manifestació. Ha estat el mateix president polonès, Andrzej Duda, qui ha donat el tret de sortida de la marxa pujat sobre un vehicle militar i envoltat de grans mesures de seguretat. A escassos metres del dirigent polonès, militants de l’ONR en formació paramilitar, simbologia neofeixista i passamuntanyes es barrejaven amb integristes catòlics, recreacionistes històrics, soldats de l’exèrcit polonès i una pírrica presència policial. A la mateixa hora, una manifestació antifeixista, on s’hi ha pogut veure alguna estelada, ha aplegat uns pocs centenars de manifestants.


 

El president de Polònia, Andrzej Duda, a la manifestsció ultrapatriòtoca
El president de Polònia, Andrzej Duda, a la manifestsció ultrapatriòtoca | Jordi Borràs

La Marxa de la Independència també ha comptat amb la ja tradicional presència d’ultradretans vinguts de diferents països d’Europa, com s’ha pogut comprovar amb una delegació de més d’un centenar de militants italians de Forza Nuova. Entre el mar de banderes poloneses també s’hi ha pogut veure una immensa pancarta amb el lema “Viva Cristo Rey”, però a hores d’ara, i a diferència d’altres anys, sembla ser que la delegació espanyola de Democracia Nacional i d’Hogar Social Madrid s’ha quedat a casa.

 

Fes clic aquí per visualitzar la fotogaleria de la manifestació.
Comentaris
Berta
Quan comencem a comptar les marxes per a la independència catalanes com a feixistes i ultres ? Aquí hi ha molta més gent que a Polonia, visca el neofeixisme de la Crida per la República de Puigdemont i Torra!
Andreu
Els neomarxistes "indepes" manifestant-se contra la independencia. O sigui, el mateix que fan a casa.
Hi ha manifestacions feixistes més grans
Sense anar més lluny cada 11 de setembre a Barcelona. Almenys des 2012. I sol anar el govern de la Generalitat.
LSO
Cuantas veces se ha dicho que jamas debe volverse a repetir el fascismo de los años cuarenta, pues ya lo tenemos aquí y justificado por los estados de la unión europea, puestos a justificar, también Hitler justificaba su fascismo, ¡como ahora! Trump se justifica, Bruselas justifica a España, todo se justifica, los países del este no les hace falta justificarse, lo hacen y punto, pues preparémonos para lo que nos viene encima.
Quina por ,un altre caspanya al nord
Picafort
Algú troba estrany que després de patir les massacres i crims que van infligir Alemanya i la URSS al poble polonès, amb milions de morts, no exaltarien la seva nació ? per cert Espanya també va participar enviant els mercenaris pro-falangistes de la Div.Azul.
no m'estranya gens
He viscut molts anys a Anglaterra on la immigració polonesa és molt forta, he conegut moltes famílies poloneses i en general són bona gent però bastant tancats; cada cop que els explicava que sóc català però no espanyol em deien que com a Polònia no saben el que és Catalunya jo era espanyol, ara bé s'enfadaven moltíssim quan jo els deia que hi havia molta gent al meu país que creia que practicament no hi havia cap diferència entre polonesos i russos.
Alguns porteu una empanada mental amb els nacionalismes
Titllant de feixista tot nacionalisme. Tots els actuals estats s'han format perque hi havia un sentiment de pertinença a una cultura i tradicions comú :TOTS. Des de la unificació d'Italia a la independència de Finlàndia o Grècia en diferents moments de la història. El feixisme no vol referèndums ni inclusió i exalta la violència com a eina principal. Indepes o no, llegiu bons historiadors espanyols i estrangers en comptes de mala premsa, coll..ns! És que no teniu criteri propi ni sentit comú?
Antoni Ferret
Molt bé. Doncs 200.000 són molts, de manera que és un nombre respectable, i per tant és un problema seriós, però, ara com ara, no són cap factor decisiu. /// I quina manera de blasfemar, barrejar Déu en aquesta púrria!! // Polònia és, històricament, un país desgraciat, i no en surt.
Allà on el catolicisme amara una societat es produeixen els majors desastres. Espanya, Portugal i les Amèriques és el cas més gros. Però el feixisme italià i el de nou encuny polonès van de la maneta. I la UE manada en part des de el Vaticà, la secta destructiva, Opus, Ibex...i els xaiets bé,bé, bee
Des de els bisbats catalans s'exhorta i es promou la islamofòbia, mentre els que es fan colps al pit amb l'hòstia consagrada s'aprofiten de l'explotació generalitzada.A banda de fer costat a la guàrdia civil vetllant ses banderes. I a Catalunya rient-los les gràcies i obrint-los les portes dels partits d'esquerres.
Doncs
Els polonesos tenen el seu dret a expressar-se com vulguin mentre no massacrin una altre cultura com fan els espanyols, al cap i la fi élls mai han envait altres pobles mentres a ells, els putos imperis els han assassinat.

envia el comentari